Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

IZRAELCI KIVNI NA ENGLEZE Pala i ostavka jer luk na “Vembliju” nije bio u bojama ratom pogođene zemlje

Emir Selmani

Objavljeno

,

Luk stadiona "Vembli" u Londonu (Foto: Beta/AP Photo/David Cliff)

Bukti krvavi rat u Izraelu. Najteže je samim Izraelcima. Međutim, deluje da ponekad preteraju u pritisku na ostatak sveta kako bi dobili podršku.


PRIJATELJSKI MEČ: Meksiko i Gana sastaju se u noći između subote i nedelje (03.00), a kvota kladionice MaxBet na tip GG je 1.95.


Tako se predsednik Fudbalskog saveza Izraela Moše Zuares naljutio na kolege iz Engleske jer luk na novom “Vembliju” nije bio obojen u boje Izraela. Pomenuti luk svetli u bojama nacionalnog tima, ali je i često u bojama zemalja kojima Britanci upućuju podršku. Na prijateljskom meču između Engleske i Australije (1:0) nije bilo razumevanja za situaciju u Izraelu.

TEMA I NA SEDNICI VLADE

Postoje momenti u istoriji kada je istina jedna, jasna i precizna. A ovo je takav momenat. Oni koji se plaše da osvetle stadion u znak pomena ubijenima i u znak istorijske istine iz razloga koji ne mogu da budu shvaćeni, mi možda je bolje i da ne pokušavamo, su u još mračnijem vremenu od onoga u kome je moja zemlja sada – izjavio je Zuares i dodao:

Kada se ovo dogodi Fudbalskoj asocijaciji zemlje koja uvek zna da bude moralni svetionik slobodnog sveta, to je onda još veći razlog za razočaranje. Pokušao sam ovo da objasnim mojim prijateljima u FA u prethodnim danima, ali oni kažu da ne razumeju. Sada su oni ti koji treba da objasne postupak.

O ovoj temi raspravljala je i vlada Velike Britanije, a pala je i jedna ostavka u Fudbalskom savezu Engleske. Naime, rabin Aleks Goldberg podneo je ostavku na mesto predsednika grupe unutar engleskog saveza koja se zove “Vera u fudbal”.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.