Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

Stradanje Ajaksovo

MaxBet

Objavljeno

,

Navijači Ajaksa ove sezone imaju malo povoda za radost (Foto: Beta/AP)

Proteklog vikenda odigrano je 29. kolo Eredivizije Holandije. Manje-više, PSV je na pragu nove titule, s obzirom da je devet bodova gotovo nedostižna prednost za drugoplasirani Fejenord, iako je do kraja sezone ostalo još pet kola.


KOPA LIBERTADORES: U ponoć igraju Ćero Porteno – Alijanca Lima, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.75.


Međutim, to 29. kolo je bilo kobno po fudbalere Ajaksa, koji su, još jednom ove sezone, razočarali svoje navijače, i to u najvažnijoj utakmici – protiv Fejenorda, u 204. “De Klasiekeru”. Da bude još bolnije po Ajaks, momci iz Amsterdama poraženi su rezultatom 6:0, što predstavlja najubedljiviji trijumf “Ponosa juga” u istoriji nadmetanja sa omraženim rivalom.

BEZ ŠANSI ZA PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA

So na ranu predstavlja činjenica da je ekipa iz Roterdama u dva ovosezonska meča ostvarila dve pobede, ukupnim rezultatom 10:0, što se nikada nije desilo u susretima ova dva rivala.

Zaista je za Ajaksov “F-Side” bilo bolno da gledaju kako njihovi ljubimci primaju mnoštvo golova u kratkom vremenskom periodu prvog poluvremena (Paišao 34’, Minteh 35’ i Hancko 45+1’), a pravi nokaut doživeli su u identično kratkom, u drugom delu meča (Minteh 56’, Timber 62’ i Paišao 66’).

Avaj, Ajaks je tokom ove sezone izgubio dva puta od AZ Alkmara, a poražen je i u susretima protiv PSV, Tventea, Utrehta….. Trenutno zauzima šesto mesto, bez šansi da se plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali realnom prilikom da ipak izađe na evropsku scenu.

U svakom slučaju, gorak, opor ovosezonski ukus ostaje u Amsterdamu, uz nadu da će četvorostruki šampion Evrope ubrzo zaigrati kao nekada……

Piše:

Marko Fatić, novinar MaxBet radija

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.