Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

Selektor Damjanović objavio spisak kadeta za EP na Kipru, a među njima i njegov sin

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Jovan Damjanović (Foto: Starsport)

Slede mini pripreme, pa odlazak sledećeg petka na Kipar. Selektor kadetske reprezentacije Srbije (igrači rođeni 2007. godine i mlađi) Jovan Damjanović, saopštio je spisak igrača koji će igrati na Prvenstvu Evrope.


LIGA 1: Od 21 igraju Brest – Rems, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.70.


Na spisku se nalazi deset igrača iz Crvene zvezde, kao i sin selektora, koji je mlađi i igra napadača. Izgleda da je to postaje praksa kod nas u mlađim selekcijama, a već je igrao u kvalifikacijama.

UKRAJINA PRVI RIVAL

Srbija ima tri uzastopna učešća na Prvenstvo Evrope za igrače do 17 godina. Dobar utisak u završnici kontinentalnog takmičenja ostavile su već generacije koje su vodili selektori Radovan Krivokapić i Aleksandar Luković.

Na Evropskom prvenstvu koje se održava na Kipru od 20. maja do 5. juna, Srbija će na otvaranju, u grupnoj fazi, igrati protiv Ukrajine (Paralimni 17:00), tri dana kasnije sledi duel sa domaćinom (Larnaka 19:30), a grupu zatvaramo protiv Češke 26. maja (Larnaka 19:30). Dve najbolje selekcije iz grupe obezbediće plasman u četvrtfinale finale.

Na spisku su:

Golmani: Vukašin Jovanović (Partizan), Vladan Čarapić (Čukarički) Marko Kandić (Čukarički).

Odbrana: Viktor Stojanović (Crvena zvezda), Vuk Roganović (Crvena zvezda), Veljko Milosavljević (Crvena zvezda), Igor Bubanja (Crvena zvezda), Relja Premović (Partizan), Nikola Simić (Partizan).

Srednji red: Dušan Makević (Partizan), Aleksa Vasilić (Crvena zvezda), Stefan Mladenović (Čukarički), Andrija Maksimović (Crvena zvezda), Jovan Ćirić (Mldost Lučani), Vasilije Kostov (Crvena zvezda), Đorđe Ranković (Crvena zvezda), Uroš Đorđević (Crvena zvezda).

Napad: Bogdan Kostić (Partizan), Mihajlo Cvetković (Čukarički) i Aleksa Damjanović (Crvena zvezda).

11 Komentara

11 Comments

  1. Novosađanin

    10.05.2024. at 16:52

    U reprezentaciju nije pozvan Srđan Borovina iz Vojvodine koji je najbolji strelac lige sa 37. Dao je više golova od sva tri napadača koji su pozvani, zajedno. Pametnom dosta.

    • Reder8

      10.05.2024. at 18:23

      Cvetković igra za peci tim Cuke, mali Kostic iz partizana je najbolji spic od svih u kadetskoj ligi, a Damjanovic je fizicki jako dominantan, tako da je potreban. Borovina je dobar, ali sva trojica su bolji od njega

      • Naopako

        11.05.2024. at 10:25

        Da ali treba neko i gol da da. Neka samo vi pravdajte ovo, dabogda izgubili sve utakmice!

      • Baba Stanojka

        11.05.2024. at 13:23

        Pa kad su bolji od njega sto ne postizu golove? Verovatno su bolji i u kulinarstvu, a to ce im vise trebati od fudbala posle ovog EP.

    • Koba

      10.05.2024. at 18:57

      Jbg sin je sin:)

  2. Selektor

    10.05.2024. at 17:31

    Sraman selektor, u reprezentaciju nije pozvan Andrej Bačanin (Čukarički), najbolji zadnji vezni u generaciji. Sramota za FSS, sramota za selektora, odričemo se kvalitetne dece i teramo ih od domovine, kao da imamo fond igrača Brazila ili Argentine…

  3. ISTINA

    10.05.2024. at 20:44

    Jovan Damjanović je poltron i mešetar. Los covek. Upropastio Vozdovac, doveo vezare, kad je puko u Vozdovcu, dobio novo radno mesto da dalje mesetari, a rezultate ce ubrzo brati A selekcija repke.

  4. Kalabic

    10.05.2024. at 22:19

    Ko mu je sastavljao Tim?Katastrofa

  5. Savest

    11.05.2024. at 00:20

    Sramota je to sto ovaj covek radi ,a nema nikakve kontrole od strane saveza.Andrej Bacanin je momak koje je osigrao sve utakmice u svojij generaciji 2007.godisteunazad 4 godine standardno..Taj lazni selektor ga je zvao pre kvalifikacija da mu pokaze koliko mu znaci za ekipu i objasni jos vise detalja u igri i koliko on utice na istu.Igrac je imao naprsnuce kljucnwe kosti i zato nije bio u Gruziji na kvalifikacionom turniru.Vrati ose iz povrede normalno i umesto da pozove Bacanina on se odrekao od igraca iz njemu znanih razloga.Igrac je odigrao standardno zadnje tri utakmice za svoju ekipu . Cukarickog.
    Ovo vam pise neko ko je upucen u karijeru ovog igraca.
    Zalosno je sto sw tako desava i sto ce ova dzsva izgubiti decaka koji voli svoju drzavu ali zbog bahatosti jednog poslusnika izgubiti mozda najtelentovanijeg igraca u nasoj zelji.
    Maksimovic Zvezda netrenira tri nedelje pozvan.
    Simic Partizan povredjen tri meseca ,pozvan iz njemu znanih razloga.
    Sramota ,sramota ali to je Srbija.
    Neka se tebi vrati sve ono sto radis Lazni selektore.

  6. Kum

    11.05.2024. at 10:15

    Trebao je lažni selektor da pozove i Marka Lazetića da mu oživi karijeru jer dečko je isto tako guran u selekcije kao i većina iz ove grupe,pa ga danas nema na fudbalskoj mapi,bratanca svog kuma Nikole Lazetića kao sramnog direktora mladjih kategorija koji ga je i postavio tu.
    Inače spisak selekcije se pravi na Senjaku u jednom poznatom restoranu uz pomoć menadžera ali zapamtite da je jedino merilo teren,e tu gospodo već ne možete da utičete na svu sreću tu se već pitaju deca,koja posle svega što prolaze neće da igraju za svoju zemlju.
    Kerkez,Bajčetić,Pavlović,Svilar,a biće ih još dokle god ste vi tu,sramota.

  7. Chiske

    11.05.2024. at 10:27

    Sramite se Damjanovici!!! Voleo bih da nikada ne napravite karijere!!!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.