Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

VREME JE ZA RASTANAK Osam razloga zbog kojih Partizan ne sme da nastavi sa Duljajem…

Emir Selmani

Objavljeno

,

Igor Duljaj (Foto: Starsport)

Svaka čast Igoru Duljaju na tome što je igračka legenda Partizana i jedan od ljubimaca navijača. Kapa dole i na tome što se izjavama trudi da poboljša ambijent u srpskom fudbalu.


NBA liga: Oklahoma i Nju Orleans igraju od 03.30, a kladionica MaxBet nudi kvotu 3.60 na trijumf gostiju.


Međutim, kraj prošle i početak ove sezone pokazali su da nije kalibar za trenera kluba iz Humske. Sezona će ponovo da se završi bez trofeja, biće to peta u nizu takva za crno-bele. Prioritet će da bude očuvanje drugog mesta i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. A u Evropi će Partizan, ako želi grupnu fazu bilo kog takmičenja i puniju kasu, morati da nastupi sa novim strategom. Najmanje je osam razloga za to.

1. PRELAZNI ROK

Igor Duljaj je jedan od retkih, ako ne i jedini trener Partizana, koji je imao luksuz da mu uprava dovede 16 novih fudbalera. Mahom su to bili stranci. Mahom ih je i forsirao. Ako je cilj bio drugo mesto, onda je to neuspeh.

2. ZIMSKI PRELAZNI ROK

Partizan nikad nije bio previše aktivan zimi. Uglavnom su se tada dešavali izlazni transferi u Humskoj. Duljaj je kao novogodišnje poklone dobio Miloša Krunića, Denila Kastilja, Aleksu Jankovića, Leonarda Ovusua, Jung Džun Goha, Nikolu Miličića, pa Bojana Kovačevića kad se Miličić povredio. Ekipa je, dakle, osvežena. Jedino nije osvežen Duljaj.

Jung Džun Goh u duelu sa zemljakom Hvangom (Foto: Starsport)

3. PRODAJA MATEUSA SALDANJE

Retko koje rukovodstvo Partizana u poslednjih deset ili 20 godina napravilo bi potez kakav je zahtevao Igor Duljaj. Najbolji strelac ekipe Mateus Saldanja mogao je da bude prodat za deset miliona evra. Umesto toga, ostao je u Humskoj na insistiranje trenera i povredio se. Cena će gotovo izvesno da mu padne, a praktično ničemu nije služio ekipi u najvažnijim mečevima i najvažnijem periodu sezone. Nije Duljaj kriv za to, ali je “kriv” što Saldanja nije unovčen.

4. SVAĐA SA ALBERTOM NAĐEM

Dogodilo se u najgori čas. Pred prvenstveni večiti derbi na “Marakani” koji je trebalo da posluži kao slamka spasa. Isplivao je prljav veš iz Zemunela, Igor Duljaj se sukobio sa Albertom Nađem, svojim pomoćnikom. Kao što smo već pisali, svađa je tinjala godinu dana. Na kraju je Nađ vodio ekipu na “Marakani” uprkos tome što mu je proradio kamen u bubregu. Nije li Partizan delovao bolje na tom meču nego u Kupu?

Albert Nađ i Igor Duljaj (Foto: Starsport)

5. “ČIŠĆENJE” STRUČNOG ŠTABA

Pisali smo i da je poduži spisak saradnika kojih se Duljaj odrekao tokom mandata u Humskoj. Trener golmana Đorđe Pantić, analitičar Lazar Tomić, njegov kolega Miloš Podunavac, Strahinja Pandurović i na kraju Valerio Cudas. Svi oni su napustili klub jer nisu bili po meri glavnog trenera.

6. SUKOB SA DIREKTOROM OMLADINSKE ŠKOLE

– Imate “crno-bele bebe” i da klub slučajno sazna da je neko otvorio firmu i taj novac ne ide tamo gde treba nego na nečiji račun! I da mi taj neko priča o poštenju i o ljubavi. Uz dužno poštovanje… Njegovi treneri koji su tu ne prime platu, a on odgovara: “Ne primam ni ja platu”… A što ne kažeš da ti supruga vodi sajt “crno-bele bebe” za 100.000 dinara? – rekao je Duljaj u decembru prošle godine.

Njegove reči odnosile su se na suprugu direktora omladinske škole Partizana Vanju Radinovića. I tu je Duljaj uspeo da otvori front. Završilo se primirjem.

7. OMALOVAŽAVANJE SAMEDA BAŽDARA

Momak koji je golovima u odsustvu Mateusa Saldanje donosio pobede i bodove Partizanu, samim tim i pomogao treneru da ostane na klupi, nije zaslužio da ga taj isti trener ponižava i omalovažava njegov učinak.

– Nikolić mnogo donosi ekipi. Ako bih želeo da zaštitim sebe, onda bi Nemanja igrao. Baždar ima 20 godina, na radaru je mnogih ekipa, moramo da ga istrpimo, tu mislim na ekipu, ostale, čak i Nikolića, čiji saveti su dragoceni. Nedostaje Baždaru strpljenje, ne mogu koraci da se preskaču. Tržište, ipak, diktira uslove, klub je na prvom mestu, ne moja malenkost. Da se razumemo, Nikolić je uradio mnogo za ekipu – izjavio je Duljaj početkom meseca.

Tako ne radi jedan čovek kojem je posao da bude i pedagog. Valjda bi produkt koji se prodaje trebalo što bolje da se reklamira. Osim ako Duljaju nije bio cilj da se reklamira Nikolić.

Samed Baždar i Igor Duljaj (Foto: Starsport)

8. RATOVI PROTIV UPRAVE

Kakva god da je uprava Partizana, nijedna osim aktuelne u osam decenija postojanja nije doživela da joj trener drži slovo kako bi trebalo da se ponaša. Idite na posao i kažite šefu kako ništa ne radi kako treba i kako ništa u firmi ne štima. Velike su šanse da će da vam pokaže izlazna vrata. Ne postoji korporacija u svetu u kojoj je zaposlenima dozvoljeno da govore javno protiv nje. Duljaju je i to pošlo zarukom u nekoliko navrata.

– Neka se ljuti ko god hoće, neka rade sa mnom šte god žele. Ovi momci treniraju, a ja razmišljam da li će nekoga da izbace iz stana, da li će da prime platu. A ja da im pričam da je zelena trava, plavo nebo, cveta cveće u proleće. Ovi momci su junaci. Ruka koja daje je uvek iznad ruke koja prima. Neka dođe ko god hoće, neka promene trenera, ali dajte ovim momcima da imaju uslove da prehrane sebe i svoje roditelje, jer dosta ljudi živi od toga. Meni je to na srcu, ja sam moram da kažem ovo, da im pričam bajke, to ne mogu. Neka bude sa mnom, šta god, bilo je 3:0. Ovi momci na tribini dolaze o svom trošku, odvajaju svoj džeparac. Ako ima neko neku ideju, neka kaže. Ja ne mogu više pred igračima da razmišljam da li je neko dobio kiriju, da li će da ih izbace iz stana, da li će imati detetu da kupi mleko – izjavio je u oktobru prošle godine trener Partizana.

Kasnije je takve stvari ponovio nekoliko puta. Nekako je i to preživeo.

7 Komentara

7 Comments

  1. To je problem.

    25.04.2024. at 04:37

    Realno niko više neželi da bude trener Partizana i da mu Vezara bude direktor.

  2. Jojo

    25.04.2024. at 06:14

    On nije I nikad nece biti legenda partizana…to Sto GA rupaski mediji setaju KO mecku je njegovu problem pravi navijaci partizana veoma dobro znaju sta su bjekovic tumbakovic stanojevic petric nadj kralj cirkovic tesovic jojic miljkovic markovic pomenuti duljaj (grbivic)I ostale podguzne muve ove vlasti I nikad se nece oprostiti njihova izdaja partizana.

    • Rupaš Jojo iz Gajdobre,zvani Piksi trt miljojka😆👍

      25.04.2024. at 09:01

      Aaaauuuuu ,pa jeli bre Čičaa,el ima bre neko da je ost’o da valja,sakriven u nekom od bunkera iza džakova belog(brašna),mm???

    • PRAVA ISTINA

      25.04.2024. at 21:40

      Jojic koji sam uzima loptu i stavlja na belu tačku!
      Taj Jojić?
      E moja Jojo nema tebi leka…

  3. Stavljam predlog na glasanje!

    25.04.2024. at 07:48

    Svih osam razloga i đene,đene,al mu ne bi oprostio što mu izgori burek u trećoj smeni i što sinoć nije doneo mantije,bozu i baklave,da časti i svoje i nas! To se ne prašta!

    • Gladna mukica

      25.04.2024. at 10:10

      Kako tebe da bilo ko , bilo šta časti.
      Kada ti stadiona u svom životu, video nisi?!
      Možda da se vuče po nekim brdima i vukojebinama, kako bi ti doneo neki burek. Jer ti mukica, u suprotnom onde u toj nekoj vukojebini, burek samo na slici možeš videti.
      Prijaviš svoj problem nadležnoj državnoj ustanovi, pa ko zna..možda i burek, boza..a i po koji lekić.

  4. Rupaš Jojo iz Gajdobre,zvani Piksi trt miljojka😆👍

    25.04.2024. at 09:35

    Aaaauuuuu ,pa jeli bre Čičaa,el ima bre neko da je ost’o da valja,sakriven u nekom od bunkera iza džakova belog(brašna),mm???

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.