Budimo u kontaktu

EVROLIGA

GOSTI SE ČASTILI “Kneževi” sigurni u Minhenu, PAO u finišu srušio “manekene”, Lesor povređen!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Saša Obradović (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Zatvoreno je 16. kolo Evrolige, pretposlednje u ovoj kalendarskoj godini. Bilo je neizvesnosti, ali ne i drame: Bajern – Monako 80:91 i Olimpija Milano – Panatinaikos 68:76.


Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Golden Stejt – Vašington biti ubačeno više od 247 poena.


Ekipa Saše Obradovića je rano preuzela kontrolu nad utakmicom u Minhenu. Na velikom odmoru su “kneževi” imali 15 poena viška, tim Pabla Lasa se vratio posle odmora, ali nedovoljno da ugrozi prednost rivala.

Po običaju, dominirao je Majk Džejms. Ubacio je 28 poena, ali uz veoma dobrih 9-14 iz igre (2-4 za tri). Pratio ga je odlični Eli Okobo sa 19 poena. U domaćem timu je Vladimir Lučić ubacio dva poena za 19 minuta na terenu, uz dva skoka i asistenciju. Pritom, ne zaboravimo da se srpski as tek vratio iz povrede.

Panatinaikos je u neizvesnom duelu srušio “manekene” u finišu, serijom 6:0 za vođstvo 71:65. Matijas Lesor je bio sjajan sa 16 poena i šest skokova, ali je doživeo težak pad 3.22 minuta pre kraja. Francuz se prizemljio na leđa i za sada nije izvesno koliko je povreda teška. Efikasniji od njega bio je samo Kendrik Nan sa poenom više, ali je Lesor svakako bio centralna figura meča.

Domaći tim mora da sačeka do prvih dana nove godine na novi debi Šabaza Nejpira koji zbog pravila još ne može da zaigra za klub. Bolji od ostalih u timu Etorea Mesine bili su Šejvon Šilds sa 13 i Johanes Fojtman sa 12 poena.

EVROLIGA, 16. KOLO

ČETVRTAK
Makabi – Crvena zvezda 92:98
Valensija – Virtus 79:71
Real Madrid – Partizan 91:75

PETAK
Anadolu Efes – Baskonija 80:87

Žalgiris – Barselona 80:85

Asvel – Olimpijakos 73:85

Alba – Fenerbahče 82:91

Bajern Minhen – Monako 80:91

Olimpija Milano – Panatinaikos 68:76

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.