Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

NEDOSTOJNO LIGE ŠAMPIONA Izvinjenje sudije posle velike greške – šta bi bilo da se ovako nešto desi na “večitom derbiju”? (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Situacija kod poništen gola Bajerna (foto: printscreen/twitter/ryanadsett)

U finalu Lige šampiona će da se sastanu Real Madrid i Borusija iz Dortmunda. “Milioneri” su u utorak eliminisali Pari sen Žermen, dok su “kraljevi” u sredu uveče bili bolji od Bajerna. Ipak, postavlja se pitanje da li bi sve bilo tako da su sudije postupile ispravno.


SAUDIJSKA ARABIJA: Al Feiha – Al Fateh (17.00), kvota na tip X u kladionici Maxbet iznosi 3.55


Prva utakmica u Minhenu završena je remijem (2:2), te je o plasmanu u finale odlučivao revanš. Bavarci su prvi došli do prednosti, ali je u samoj završnici Real preokrenuo.

Međutim, na samom kraju dogodila se jedna situacija o kojoj će mnogo da se priča. Naime, fudbaleri Bajerna su postigli pogodak koji bi im doneo produžetke, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

ISHITRENA ODLUKA ZBOG KOJE JE USLEDILO IZVINJENJE

Igrao se 103. minut kada je Jozua Kimih poslao loptu pred šesnaesterac domaćina, gde su se našli Erik Čupo Moting i Matijs de Liht. Ipak, najbolji u skoku bio je Ferlan Mendi, posle čega je loptu glavom udario Tomas Miler, a onda je De Liht zatresao mrežu Reala.

Ofsajd je možda bio, a možda i nije. Verovatnije je da jeste, ali je problem u tome što to ne može da se vidi golim okom ni kada zaustavite sliku, a kamo li uživo u toj brzini na licu mesta. Pomoćni sudija je procenio da može, te je momentalno podigao zastavicu, a Simon Marčinjak je dosudio nedozvoljenu poziciju.

Fudbaleri Bajerna su momentalno počeli da protestvuju i to sa razlogom. Tomas Tuhel je na konferenciji za medije istakao da je njegova ekipa pokradena i dodao je da bi u slučaju da se to desilo Realu, sudija potpuno drugačije reagovao.

Takođe, De Liht je otkrio da mu je pomoćni sudija u razgovoru neposredno posle utakmice priznao da je pogrešno reagovao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTbible (@sportbible)

ŠTA BI BILO…

I tako, Real je prošao dalje. Verovatno zasluženo, ali to ne potire činjenicu da je Bajernu načinjena nepravda. Desila se greška koja svakako ne bi smela da se desi na tom nivou. Ipak, te i slične se često dešavaju, deluje, najčešće u Engleskoj, te se samo nameće pitanje: šta bi se desilo kada bi ovakva greška viđena u Superligi Srbije? Na nekom meču Zvezde ili Partizana, ili, ne daj Bože, na derbiju…

10 Komentara

10 Comments

  1. Periša

    09.05.2024. at 12:59

    Na derbiju je priznat pogodak i ako je lopta celim obimom izašla napolje van terena…. Priznat pogodak i ako sudija nije mogao da vidi od golmana ili je “video kroz njega”….priznat pogodak i ako je napadač oborio rukama odbranbrenog fudbalera….jeste isto je to što se sinoć dogodilo sa ovim i sličnim događajima sa derbija “bravo za tekst vrsnog” novinara u pokušaju.

    • zex rosavi cionista

      09.05.2024. at 15:49

      Na derbiju je priznat go tudjmana iako je baklja bila u terenu na 5 m od golmana, nije dat drugi zuti automatski crveni ovusu za povlacenje sa ledja, nije dat direktni crveni za prekrsaj zadnjeg igraca odbrane u 16m, ponisten je go Kataija koji je bio regularan…sve na jednoj tekmi..a i posle derbija pre toga su tudjmani zamutili cistu sliku i svesno lagali da je go postignut rukom a ne ramenom 🤣 bez imalo blama i stida

      • Čika doktor

        09.05.2024. at 16:04

        I tako…Ovaj i dalje preskače prepisane mu terapije .

        Zamisli bolesti, da u Srbiji, u Oskar-Terzinjo Ligi, o sudjenju piše neki romuga.

        Al, sve mu je oprošteno i sve se da razumeti ukoliko se ima u vidu, da nije reč o normalnom navijaču Zvezde, koji za svoj tim navija sa tribina, već iza tastature, iz neke vukojebine.
        Gde ništa drugo i ne radi, no visi na svakoj objavi o Partizanu .
        Dežura jadnik, da mu slučajno ne promakne nešto .

      • Coki Legendo

        10.05.2024. at 10:18

        Sine, nemoj više da bežiš sa časova srpskog jezika.

    • iz sljivika

      09.05.2024. at 15:55

      Priznat je i pogodak Dragana Ćirića nakon što je između igrača Zvezde žonglirao rukama…

    • Dejan

      09.05.2024. at 17:39

      U kupu Milijasu ponisten go covek dva metra van linije ofsajda secas se tog detalja.Piksiju ponisten go sto je scentra dao fol Cvetkovic u ofsajdu iako covek rasirio ruke i trci prema centru secas se.Secas se partizan pobedi dva jedan .Sl .udarac sudija daje znak Zvezdinim igracima da ce dati znak kad zivi zid stane igraci drugog tima nabrzinu izvedose go.Sudijs nem mesto da da zuti igracu sto je udarac izveo bez njegovog znaka.Ista utakmica Smajic igra rukom gura loputu ispred sebe go.Sudijs suti…..Vidis tako i drugi mogu da pisu kako su osteceni pa i partizan.

      • zex rosavi cionista

        09.05.2024. at 18:53

        skoro je Piksi pricao kako mu je sudija ponistio regularan go, na 2:0 na Marakani…Piksi ga pita sto ponisti cist go covece ? sudija kaze ajde mnogo je 🤣😂😅 ima na youtube

        • Sivi

          10.05.2024. at 08:14

          To je bilo na 3:0 za Zvezdu u prvom pol. Piksi je dao gol, ali je sudija svirao ofsajd iako je Piksi bar 2m bio iza igraca Partizana. Na poluvremenu dok su isli u svlacionicu je Piksi pitao sudiju zasto je ponistio cist gol, a sudija je rekao, dosta vam je…mec je zavrsen 3:1.

  2. Krcunov sljam

    09.05.2024. at 19:35

    Na derbiju su greške uvek na štetu Partizana..crveno zlo uvek ima podrsku sudija,Fss,..

    • Dejo

      09.05.2024. at 20:21

      Upravu si i zadnji derbi sudije gurale .Tacno bilo dva nula za Zvezdu ,da je sudio onaj sto ponisti dva gola u korist partizana bilo bi nula nula.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.