Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

GRUPA “A” Napoli i Liverpul za prvo mesto u poslednjem činu (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Van Dajk odličan protiv Ajaksa (Foto: Beta/AP)

U 5. kolu “A” grupe Lige šampiona nije bilo iznenađenja. Liverpul i Napoli su upisali nove pobede.


LIGA EVROPE Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas dočekuje Trabzon, a kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 2.10.


Teži posao imali su “redsi” na “Johan Krojf” areni. Ipak, na kraju ubedljiva pobeda Liverpula protiv Ajaksa 3:0.

“Kopljanici” su prvi zapretili u 3. minutu preko Bergvajna, ali je holandski reprezentativac zamalo bio neprecizan. Liverpul je preuzeo inicijativu, ali je do vođstva stigao tek u 42. minutu. Henderson je asistirao do Salaha, a Egipćanin je pogodio u metu – 0:1.

U 44. minutu Liverpul je mogao da udvostruči prednost, ali je Nunjez zamalo bio neprecizan. Urugvajac se ispravio u 49. minutu kada je posle kornera Robertsona pogodio – 0:2. Samo tri minuta kasnije tačku na Ajaks stavio je Eliot. Mladi vezista je pogodio na proigravanje Salaha – 0:3.

Dušan Tadić je u dresu Ajaksa odigrao ceo meč, ali kao veći deo svoje ekipe nije prikazao mnogo. “Kopljanici” će protiv Rendžersa da pokušaju da zadrže poziciju tri koja vodi u Ligu Evrope.

Napoli je identičnim rezultatom pobedio Rendžers na “San Paolu” – 3:0. “Policajce” je načeo Simeone na asistenciju Di Lorenca u 11. minutu. Samo pet minuta kasnije sin legendarnog Čola Simeonea je opet pogodio. Sada je asistent bio Rui. Konačnih 3:0 postavio je Ostigard u 80. minutu na dodavanje sjajnog Raspadorija.

Napoli u poslednjem kolu gostuje Liverpulu na Enfildu i dovoljan mu je poraz od dva gola da grupnu fazu završi na prvom mestu. Podsetimo, tim iz grada pod Vezuvom je u prvom meču pobedio “redse” 4:1.

GRUPA “A”:

5. kolo:

Napoli – Rendžers 3:0 (2:0)

(Simeone 11, 16, Ostigard 80)

Ajaks – Liverpul 0:3 (0:1)

(Salah 42, Nunjez 49, Eliot 52)


Standings provided by Sofascore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.