Budimo u kontaktu

Sportski dvogled

Postoje li dva Partizana?

Aleksandar Ostojic

Objavljeno

,

Igor Duljaj i Miloš Vazura (Foto: Starsport)

U nikad viđenoj čudnoj atmosferi fudbaleri Partizana (i sve strukture kluba) dočekuju “večiti” derbi sa Crvenom zvezdom. Partizan, istina, ima bod prednosti, ali to u ovom trenutku kao da nikoga ne interesuje. Neke druge stvari su u prvom planu.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota kladionice MaxBet na igru 3+ u meču Bajern – Lacio (21:00) je 1.53.


Stiče se utisak, i to nije ništa novo, da u stvari postoje dva Partizana. Jedan čine direktor Miloš Vazura, predsednik u višemesečnoj neusvojenoj ostavci Milorad Vučelić, kao i najveći deo navijača sa “juga” koji bojkotuju utakmice svog kluba – upravo zbog uprave!

Drugi Partizan čine trener Igor Duljaj sa svojim stručnim štabom, kao i fudbaleri. Koliko su oni jaki potvrđuje mesto na tabeli i serija pobeda.

ZANIMLJIVA IZLAGANJA DULJAJA

Igor Duljaj proslavlja pogodak protiv Radnika (Foto: Starsport)

Dva Partizana se retko, ali ipak u nekim momentima sudare. Kao, na primer, na Duljajevim konferencijama za štampu posle kojih brojni mediji više pišu o njegovoj porodičnoj pekari na Dorćolu, nego o onom što je zvanično rekao. Ume Igor da priča otvoreno i da zadre u suštinu problema.

Problem je – ako je verovati Duljaju – isključivo sportski. Ako se pravilno čitaju izjave i činjenja čelnika crno-belih – u novcu. Evo, odmah ću da objasnim.

Pre nekoliko nedelja Partizan je potresao takozvani “slučaj Severina”. Ovaj holandski fudbaler pre izvesnog vremena iznenada je napustio klub i krenuo u domovinu. Razlog – neisplaćena dugovanja Partizana. Rekao bih – ni prvi, ni poslednji, ne samo u Partizanu nego u našem fudbalu uopšte.

Naime, u letnjem prelaznom roku menadžeri i pregovarači kako Partizana, tako i Crvene zvezde i ostalih naših klubova, obasipaju potencijalna pojačanja pričama o ogromnim platama i ostalim pogodnostima. Neki fudbaleri, najčešće, dobije jednu-dve plate i tu je kraj. Ako se igrač i njegov menadžer pobune, šema je sledeća: klub mu ponudi sporazumni raskid ugovora uz klauzulu o opraštanju dugova, a zauzvrat igrač je slobodan i može da ide bez obeštećenja. Većina prihvati, gledajući da što pre ode u neki klub u kome će da dobija redovnu platu. To je trebalo da bude slučaj i sa Severinom, ali izgleda da su se u klubu ipak dogovorili sa mladim Holanđaninom. Bar kako se sada čini…

ŠTA JE SA SKUPŠTINOM?

Naravno, Igor Duljaj, deo onog “drugog Partizana”, ni je pregovarao o dolasku Severine. Preko njegovih leđa prelomila sa politika kluba koja nije nova, a kako će se on izvući iz svega ovoga – to Vazuru ili Vučelića uopšte ne zanima.

Bilo bi idealno kad bi trener (u ovom slučaju Duljaj) mogao da se obrati predsedništvu kluba u ovakvim situacijama. Na čelu je čovek koji je pre više od pola godine dao ostavku na mesto predsednika (Vučelić), a od tada Skupština kluba se nijednom nije sastala da tu ostavku prihvati i imenuje novog predsednika. Da podsetim, on je ostavku podneo u avgustu prošle godine, a Skupština je po statutu bila u obavezi da u roku od mesec dana ostavku prihvati ili odbije. I da imenuje predsednika.

Eto, u takvoj situaciji Partizan ide u subotu na stadion “Rajko Mitić” da podeli megdan sa Crvenom zvezdom. Zapravo, ide “jedan Partizan”…

6 Komentara

6 Comments

  1. Mirko i Slavko

    05.03.2024. at 14:20

    Cudno da navijaci ne mogu rijesiti Presjednika kluba na bilo koji nacin jer Partizan kao klub sad fakticki i ne ppstoji on ima samo trenera i fudbalere nema upravu ….postoji vise rijesenja za presjednika ali ocito ne funkcionise ni FSS …

  2. Krcunov sljam

    05.03.2024. at 14:28

    AV sve kontroliše i urušava crno bele vrlo perfidno.

    • Hrvatski ponos-partizan

      05.03.2024. at 16:43

      Vas srusuo jos tudjman kad postao predsednik..hehe,curkusijada

      • Roki

        06.03.2024. at 07:30

        Ne lupetaj,dovoljno si glup i bez komentara.

  3. PROPALI PROJEKAT GLODARISTAN

    05.03.2024. at 15:45

    Dvaa Partizanaa??!! Uuu jbt, bilo bi previše!!! I jedan je mnogo!

  4. Nagual

    05.03.2024. at 19:01

    Da.Jedan trenutno gubi od Kukesija sa 1:0.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.