Budimo u kontaktu

ABA LIGA

IMAMO PRVOG FINALISTU Zvezda loše počela, pa rutinirala hrabru, ali oslabljenu Megu

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Jago dos Santos (Foto: Starsport)

Loše je ekipa koju vodi Janis Sferopulos počela duel u dvorani “Ranko Žeravica”. Ipak, odigrala je dovoljno dobro da bez većih problema izbori prolaz u mečeve za titulu prvaka regionalnog takmičenja. Reklo bi se, čak vrlo lako: Mega – Crvena zvezda 69:94 (26:19, 11:28, 16:29, 16:18).


Naša kladionica nudi kvotu 1.85 da će na meču Boston – Klivlend biti ubačeno više od 210 poena.


Bez povređenog Džoela Bolomboja, ali ponovo bez Majka Tobija koji je očigledno završio lošu epizodu u Beogradu, Zvezda je užasno počela meč protiv Mege, lišene Uroša Plavšića i Stefana Miljenovića. Bez i najave igre u odbrani i crveno-beli su dozvolila rivalu početnih 9:0. Ličio je ovaj duel na onaj poslednji u ligaškom delu, kada crveno-beli nisu probacili loptu kroz obruč više od pet minuta. Taj post je u nekadašnjoj Hali sportova na Novom Beogradu prekinuo Dejan Davidovac trojkom, posle tri i po minuta košarke.

SPOR POČETAK CRVENO-BELIH

Na drugoj strani, talentovana deca Mege su igrala svoje, odbijala skromne nalete rivala i trojkom Milijaševića u završnici pve deonice stekli dvocifren višak (21:11). U tom delu meča očajna Zvezda je dozvolila Megi i veću prednost na kraju prve četvrtine. Svemu je doprineo ponovo previše nervozni Miloš Teodosić, tehničkom greškom kojom je “pomogao” protivniku da ode na maksimalnih plus 11 (26:15).

Samo je neiskustvo Petra Kovačevića i nesportski faul nad Gedraitisom pomoglo Zvezdi da ne zaostaje više posle prvih 10 minuta košarke. Naprotiv, vratio se vicešampion na sasvim pristojan zaostatak, u odnosu na sve viđeno.

Uozbiljio se tim Janisa Sferopulosa u drugom kvartalu. Na krilima Treja Tompkinsa i Fredija Gilespija je prišao, a trojkom Gedraitisa i izjednačio (28:28), a ubrzo, lepim pogotkom Gilespija i poveo s dva poena razlike. Usledio je odgovor domaćina, lepom epizodom Milijaševića.

Zvezdi je mini serijom od pet poena minimalnu prednost doneo Luka Mitrović, nešto manje od dva minuta pre velikog odmora. Iskoritili su crveno-beli svoju solidnu igru u odbrani i mnogo bolju u napadu, a Rokas Gedraitis je uz zvuk sirene doneo maksimalnih 47:37.

LITVANAC STAVIO TAČKU

Kako je završio prvu polovinu meča, tako je Litvanac otvorio i drugu, trojkom. Nastavio je da rešeta, pa je posle dva i po minuta u trećem periodu iz kornera povisio na 57:42. Dalekometni hici Tompkinsa i još jednom Gedraitisa pretvorili su meč u rutinu. Tačno tri minuta pre kraja treće četvrtine, Zvezda je osigurala ulazak u finale (69:46).

Na odmoru pred završnu četvrtinu, Crvena zvezda je imala plus 23. Utakmica je odavno poprimila gotovo revijalni karakter, a takva je bila i u poslednjih 10 minuta košarke. Ruku na srce, skoro da je nije ni bilo. Dobitak za crveno-bele svakako može da bude veoma dobra partija Gilespija. Amerikanac je ostvario rekord sezone.

Ispostavilo se da je pojačana odbrana, uz neuporedivo bolju igru pod protivničkim košem u drugoj i trećoj četvrtini, donela očekivanu presudu, mnogo pre poslednjeg zvuka sirene. Zvezdi ostaje da trenira i da čeka rivala u finalu. Večitog rivala ili Budućnost…

MEGA – CRVENA ZVEZDA 69:94

MEGA: Milijašević 13 (3-5 za tri), Jelavić 8, Marković 13 (7 sk), Kobzistji 3, Popović, Milutinovič, Iljasoglu 5 (5 as), Đurišić 12 (5 izg), Kovačević 2, Jović 8, Mušicki 1, Malovec 4.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević -, Teodosić 4 (3 as), Tompkins 7, Davidovac 6 (2-3 za tri), Mitrović 10 (8 sk), Lazić 5, Ilić -, Nedović 9 (0-6 za tri, 5 as), Gedraitis 20 (6-8 za tri), Gilespi 16 (7 sk), Topić 4, Dos Santos 13 (7 as).

 

 

2 Komentara

2 Comments

  1. indija, pakistan

    07.05.2024. at 22:42

    💪

  2. indija, pakistan

    07.05.2024. at 22:50

    vazno da je lazarevic vecno bez poena 🤣 sunce ti jbm sa kakvim mi krsinom od tima uzesmo kup 🏆 hvala Teo, hvala Grk sto prcas sns milijardera rumenka bez tima vec 3x zaredom

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.