Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

IMT – fudbalska fabrika superligaških igrača

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

"Traktoristi" na treningu (Foto: FK IMT)

IMT poslednjih godina predstavlja pravo mesto za razvoj mladih igrača. Dres “traktordžija” nosili su fudbaleri koji danas igraju u Čukaričkom, poput Stefana Kovača, Marka Rakonjca ili golmana Đorđa Petrovića.


AFRIČKI KUP NACIJA: Kvota naše kladionice na igru 1-1 u meču Senegal – Zelenortska Ostrva (17:00) je 2.70.


U klubu sa Novog Beograda razvijali su se i Nikola Glišić i Vladimir Lučić, koji su sada u Crvenoj zvezdi. Desni bek Glišić (22) nedavno je potpisao ugovor na dve i po godine sa srpskim šampionom, ali će narednih šest meseci ostati na pozajmici u IMT-u. Krilni napadač Lučić (19) posle godinu i po dana provedenih na pozajmici u IMT-u, nedavno je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i trenutno je na pripremema u Antaliji sa ekipom šampiona Srbije.

Fudbaleri IMT-a više od dve nedelje nalaze se na pripremama za drugi deo prvenstva, a trener Bojan Krulj na raspolaganju ima 20-tak igrača. Zbog bolesti u početku nije bilo nekoliko prvotimaca, pa je treninzima priključeno i pet-šest igrača iz omladinske selekcije.

Filozofija kluba je razvoj mladih igrača i od toga nema odstupanja. Treneri koji su ovde bili pre mene, ali i ja, težimo ka tome da IMT bude sredina iz koje će mladi, talentovani igrači odlaziti u veće klubove i rangove takmičenja – izjavio je za MaxBet sport šef struke “traktorista” Bojan Krulj.

Prelazni rok još traje, ali u IMT-u smatraju da se on već sada može da bude okarakterisati kao uspešan.

Ovaj prelazni rok je za nas veoma uspešan. Pored Glišića, koji je potpisao za Crvenu zvezdu, Aleksandar Mesarović je postao novi fudbaler Radničkog iz Niša, dok je Damjanović prešao u Voždovac. Dakle, imamo trojicu naših igrača koji su pojačali ozbiljne superligaške klubove! Za sada još ne znamo da li je to kraj sa odlascima, moguće da će još neko da napusti IMT. S druge strane, aktivno radimo na pojačanjima tako da u narednom periodu očekujemo da dođu nova imena u naš klub. Smatram da smo napravili dobar brend, mladi igrači iz našeg kluba odlaze u više rangove i ozbiljne klubove. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem – rekao je Krulj za naš portal.

Fudbaleri IMT-a će tokom zimskih priprema odigrati sedam kontrolnih utakmica. Rivali su Mladost GAT, Mačva, Radnički Novi Beograd, OFK Beograd, Radnički iz Sremske Mitrovice i Budućnost iz Dobanovaca.

Kompletne pripreme IMT će obaviti u Beogradu, uz eventualno korišćenje veštačkog terena u Dobanovcima.

NOVA STANICA Srbin se seli u filijalu Mančester sitija

ŠPANCI UDARILI NA SRBINA Čak 17 igrača je šutiralo na gol Elčea, nisu samo Jović i dva rezervna golmana!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.