Budimo u kontaktu

Boks

ISTORIJSKO VEČE U SKOPLJU Crvena zvezda šampion, pehar posle 52 godine (FOTO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Bokseri Crvene zvezde šampioni Srbije (Foto: BS Srbije)

Bokseri Crvene zvezde su u Skoplju ispisali sportsku istoriju. Beogradski crveno-beli su osvajanjem Regionalne lige krunisali fantastičnu sezonu bez u velikom srpskom finalu ubedljivo savladali Loznicu – 16:6.


ARGENTINA Platense je pre samo par dana šokirao Velez, kvota na “keca” protiv Gimnaizije je u kladionici MaxBet 2.85.


Fascinantan je podatak da je tek ova Zvezdina moćna generacija boksera uspela da konačno osvoji neki ekipni trofej na koji su navijači crveno-belih čekali čak 52 godine. Taj uspeh je uz dodelu pehara proslavljen uz bakljadu navijača Crvene zvezde!

Od kluba u potpunom rasulu, tek dolaskom Vladana Miketića na mesto predsednika BK Crvena zvezda, nekadašnji gigant se podigao sa patosa i ponosno uspravio u konkurenciji snažnih rivale sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Skopljanci su na glavnom trgu imali priliku da dve večeri uživaju u demonstraciji apsolutne dominacije Crvene zvezde, ali i ostalih odličnih učesnika Fajnal-fora – Loznice, zagrebačkih Vitezova i sarajevskog Željezničara.

Opšti je zaključak da je čitava Regionalna liga uspešno okončana u sklopu saradnje klubova iz regiona u okviru programa OPEN BALKAN koji je zdušno pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić a prate ga i ostale države i lideri u regionu.

Predsednik BS Srbije Nenad Borovčanin, Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksadnar Vulin, prvi čovek makedonske košarke Pero Antić i prvi čovek BS Severne Makedonije Primislav Dimovski (Foto: BS Srbije)

Povratak klupskog boksa na veliku scenu začinili su bokseri Crvene zvezde koji ove sezone nisu pretrpeli nijedan poraz.

Puno mi je srce što smo Zvezdi posle pola veka vratili titulu. Borio sam se za ovaj klub kao da sam rođen u Srbiji. Ponosan sam na moje kolege, na trenere, na kompletno rukovodstvo. Dokazali smo da smo jedna velika porodica – izjavio je ponosni Zvezdin džin, teškaš i reprezentativac Srbije Sadam Magomedov.

CRVENA ZVEZDA – LOZNICA 16:6
54 kg: Ametović ( bez borbe ) 2:0
57 kg: Galanov – Gurdijeljac 2:0
60 kg: Sejdi – Alković 2:0
63,5 kg: Šendrik – Aličić 0:2
67 kg: Fedorov – Jovanović 2:0
71 kg: Poletan – Toskić 0:2
75 kg: Memić (bez borbe) 2:0
80 kg: Marković – Filipović 0:2
86 kg: Mirončikov – Ristanović 2:0
92 kg: Magomedov – Jovanović 2:0 ( uz prekid )
+92 kg: Kalčugin – Hasanović 2:0 ( bez borbe )

PROČITAJTE JOŠ:

BEZ DLAKE NA JEZIKU Čović potkačio Partizan pred finale s FMP i otkrio do kad će da se zna da li Radonjić ostaje u Zvezdi

DOSIJE “BAKAJOKO” Najveća enigma, otpisan, a uvek tu… (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.