Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

Izjavio da mrzi Ajaks, a ovog leta postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Stiven Bergvajn (Foto: Beta/AP)

Ajaks retko izdvaja visoke svote novca za pojačanja. Daleko je poznatiji po suprotnom, da skupo prodaje igrače ponikle u nadaleko čuvenoj klupskoj akademiji. Ipak, ovog leta su čelnici amsterdamskog giganta napravili izuzetak. Izdvojili su 31.25 miliona evra za dolazak Stivena Bergvajna iz Totenhema. Reč je o najskupljem transferu u istoriji kluba i holandske elitne lige.


Na meču Ajaks – PSV, naša kladionica nudi kvotu 2.70 za igru 1-1.


Sve to ne bi bilo čudno da Bergvajn svojevremeno nije izjavio da mrzi Ajaks. Za to je imao “debeo” razlog. Holanđanin je prošao pomenutu akademiju Ajaksa, ali nikada nije dobio šansu u prvom timu. Prešao je u redove ljutog rivala PSV gde je i počeo njegov uspon.

Bilo mi je fantastično u PSV. Ne mogu nijednu lošu reč o njima da kažem. Tamo sam postao igrač i čovek kakav sam danas. Mrzeo sam Ajaks u to vreme. Ne zato što smo bili rivali, što sam nosio dres PSV, nego zbog svega što sam doživeo u klubu, zbog načina na koji su me tretirali. Ipak, posle godinu, dve me je to prošlo, ostavio sam sve iza sebe – rekao je Bergvajn za holandske medije.

Navijačima “kopljanika” neće da se dopadne ni njegovo mišljenje o tragičnom ispadanju od Totenhema u polufinalu Lige šampiona 2019. Posle pobede od 1:0 u Londonu i vođstva 2:0 kod kuće, Lukas Moura je s tri gola odveo “pevce” u finale.

– Tada smo mi ispali u grupi, a Ajaksu je išlo sjajno. Naravno da je bilo ljubomore kada gledate svog najvećeg rivala kako mu ide dobro. Tada sam bio srećan što je Ajaks ispao u polufinalu, jer mi je želja bila da mi igramo tamo, a ne oni. Da li mi je sad žao zbog toga? Ne, pričam onako kako je bilo – rekao je 24-godišnji Bergvajn.

Holanđanin je 2020. prešao u Totenhem. Za “pevce” je odigrao 83 utakmice, postigao osam golova i upisao 10 asistencija. Priliku da debituje imaće ove subote uveče kada se u meču Superkupa sastaju Ajaks i njegov nekadašnji klub PSV.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.