Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

NIJE IZNENAĐENJE Zašto Kuruc ide u Niš? Dva su bitna razloga zbog kojih je dobio prednost u odnosu na Madara

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Željko Obradović i Jam Madar (Foto: Starsport)

Jedan očekivan, drugi i ne toliko. Na Kup Srbije Partizan odlazi bez Gregora Glasa i Jama Madara. Slovenac je, utisak je, bio precrtan u svakoj varijanti, dok izostavljanje Izraelca može da se podvede pod iznenađenje.


LIGA ŠAMPIONA: Očekujete li golove u Austriji? Kvota kladionice MaxBet na igru 4+ u meču Salcburg – Bajern (21:00) je 1.83.


Odlučio je, dakle, šef struke Željko Obradović koja dva stranca su višak. Od stranih igrača šansu da se bore za “Žućkovu levicu” imaće Dalas Mur, Zek Ledej, Rodions Kuruc i Matijas Lesor. Podsetimo, Kevin Panter ima srpsko državljanstvo.

Najviše su, pored Glasa, “visili” Kuruc i Madar. Takva pretpostavka je postojala na osnovu onoga što ovi igrači pokazuju na terenu. Šta pokazuje Žocov izbor da otpadne Izraelac?

Prvo – odbrana. Mnogo čvršći je Kuruc. Pitanje je i da li bi Zagorac i Dangubić bili u stanju da uspešno čuvaju najboljeg Zvezdinog igrača Nikolu Kalinića u projektovanom finalu. S obzirom na snagu i pokretljivost tu ulogu bi najpre trebalo da dobije Letonac. S druge strane, diskutabilno je koliko bi Madar uspeo da se izbori s fizički dominantnijim igračima Crvene zvezde. Brzinom bi mogao da im parira, ali ne i snagom.

Druga stvar bi mogla da bude činjenica da bi izostankom Kuruca mnogo veći problem bio na poziciji krila, nego što je to slučaj s organizacijom igre kad nema Madara. Pored Avramovića u ulozi rezervnog organizatora igre mogu da budu i Mur i Panter. Manje se, dakle, gubi izostankom pleja, nego krila…

U četvrtak (21:00) Partizan u četvrtfinalu igra sa Borcem iz Zemuna.

PROĆITAJTE JOŠ:

HIT Anri: Zbog ovoga uključujete televizor! Pustite ga da igra, pustite nas da uživamo

UŽAS Levandovski, Nojer i Gnabri dobili pretnje smrću! Nemačka policija na nogama

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.