Budimo u kontaktu

EVROLIGA

ZVEZDA OSLABLJENA U BERLINU Sferopulos otkrio stanje Teodosića i Nedovića pred Albu

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak uveče od 20.00 gostuju ekipi Albe u Berlinu u okviru 23. kola Evrolige.


BUNDESLIGA: Bajern Minhen – Union Berlin (20.30), kvota na tip GG u kladionici Maxbet iznosi 2.25


Šef stručnog štaba crveno-belih, Janis Sferopulos izneo je svoja očekivanja pred put u Nemačku, pri čemu je istakao da njegov tim očekuje veliki izazov.

– Alba je ekipa koja igra u visokom ritmu, pogotovo kada je domaćin. Treba da kontrolišemo ritam utakmice, da igramo svoju igru u oba pravca. Sastajemo se sa protivnikom koji definitivno poseduje kvalitet, pokazao je da može da se bori sa svima. Moramo da se prilagodimo i budemo spremni za borbu za svaku loptu.

BEZ TEODOSIĆA, NEDOVIĆ MOŽDA

Ono što može da bude veliki hendikep za ekipu sa Malog Kalemegdana jeste to što Miloš Teodosić nije na raspolaganju za ovaj meč. Ipak, ima i dobrih vesti, a to je da će Nemanja Nedović da bude sa ekipom.

– Teodosić nije spreman, ne može da ide. On radi samo individualno, ne radi sa ekipom. Nedović putuje sa nama, ali ćemo na dan utakmice da donesemo odluku da li će da igra. Što se tiče Nikole Topića, on će uskoro da počne da trči. Idemo polako, dan za danom.

Nemanja Nedović (Photo by Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images)

SMART POSLEDNJE POJAČANJE U SEZONI?

Najskorije pojačanje Zvezde, Džavonte Smit je debitovao u Evroligi na utakmici protiv Baskonije gde je upisao 11 poena, a onda je protiv FMP-a u regionalnom prvenstvu postigao 13. Sferopulos ističe da je veoma zadovoljan njegovim mentalitetom.

– Ima pravi mentalitet i to je veoma dobro. Može mnogo stvari da nam ponudi u odbrani i napadu. Želi da uči. Prvi put je van SAD, pa mora da se privikne i na način života, ne samo na košarku. Srećan sam nivoom spremnosti koji je pokazao i kako se prilagođava. Moramo da mu damo malo vremena, još nekoliko nedelja i onda će biti u pravoj formi, ali već pomaže timu.

Za kraj, Sferopulos je odgovorio na pitanje da li je Smart poslednje pojačanje ove sezone.

– Ko zna? Ne mogu da odgovorim na to. Pratimo šta se dešav. Možda… Ponavljam, ne potpisujemo igrače koji ne mogu da pomognu timu. Imamo dobar roster, tako da ako nađemo igrača koji može da napravi razliku razgovaraću sa upravom.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.