Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Jovanović objasnio šta je sa Adamsom, kojeg drugi meč uzastopno nema na terenu

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Vladimir Jovanović (Foto: Starsport)

Košarkaši Crvene zvezde su ostvarili i treću pobedu ove sezone u ABA ligi  jer su u Beogradu savladali FMP sa 83:77. Interesantno je da u sastavu crveno-belih nije bio američki bek Džejlen Adams, a nije bio ni uz ekipu na tribinama.


LIGA ŠAMPIONA: U utorak od 21 igraju Dinamo Zagreb – Milan, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.83. 


On nije igrao ni u Madridu protiv Reala u Evroligi. Trener Vladimir Jovanović je objasnio o čemu se radi.

On nije bio planiran samo za ovu utakmicu, sve je u redu – rekao je Jovanović na konferenciji za medije.

Adams je letos došao na Mali Kalemegdan, a do sada je odigrao samo pet utakmica. Na startu sezone protiv MZT-a je ubacio 16 poena, ali potom nije bio na tom nivou.

VILDOZA IMA MANJU POVREDU

Jovanović je pohvalio novajliju Luku Vildozu, koji je debitovao pred beogradskom publikom. Argentinac je igrao 15 minuta ubacivši 14 poena.

Bio bih najsrećniji da je mogao da igra 30 minuta, za ovo kratko vreme je pokazao da će biti pojačanje. U kojoj meri pokazaće vreme. Poseduje kvalitet, a pre svega karakter da pomogne ekipi u momentu kada joj je to potrebno. On ima manju povredu, danas je odradio terapiju, stisnuo zube i zaigrao. Pre današnje utakmice, odradio je samo jedan trening posle povratka iz Španije – istakao je Jovanović.

Nemanja Nedović se povredio tokom Evropskog prvenstva i još je van stroja.

Nedovič je juče radio prvi trening sa ekipom. Nastavlja da trenira, do kraja nedelje će trenirati normalno. Nadam se da će biti u ekipi već za Bajern u Evroligi. Nemojte očekivati da će igrati 35 minuta i da će sam pobediti bilo koga. Mora pažljivo da se uvodi u igru. Moramo da mislimo o zdravlju igrača. Kada se neko uvodi, kao tim moramo da se vratimo na neke stvari na treninzima, ne može da se igra samo napred. Nije ovo video igrica. Moraju neke stvari da se rešavaju u hodu.

Filip Petrušev je imao malu minutažu.

Ja upravo pokušavam da vam objasnim. Mi koji smo svaki dan sa njima, znamo koliko ko može i šta može u datom trenutku. Znamo i u kakvom je fizičkom stanju. Vildoza nije trebalo da igra ni 15 minuta, ali je igrao kako bi se uklopio. Verujem da bi svaki navijač očekivao da igra više, posebno kada igra dobro, ali nije moguće, ne želimo da izgubimo igrača na dva meseca. Imam strpljenja za ovaj tim, znam kako radimo i znam kako će sve da izgleda kada stvari budu legle na svoje mesto. Kod mene nema panike, tek je oktobar mesec. Verujem u ove momke, dobro treniraju, sjajno se ponašaju – jasan je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda gubila posle prve četvrtine, pa nastavila seriju pobeda u ABA ligi (VIDEO)

Simanić pred otkazom u Španiji?

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.