Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Jovanović pred Mornar: Protivnik zna kako se ovakve utakmice igraju! Ključ pobede leži u dobroj odbrani

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Vladimir Jovanović (Foto: KK Mega/Ivica Veselinov)

Domaći žele da prekinu seriju poraza. Košarkaši Mege dočekaće u nedelju Mornar u okviru 23. kola ABA lige.


ŠPANIJA Od 21 čas Rajo Valjekano dočekuje Atletiko Madrid. Kvota na “X” u kladionici MaxBet je 3.25.


Trener Mege, Vladimir Jovanović, istakao je pred ovaj duel da ključ pobede leži u dobroj odbrani. On navodi kako je reč o izuzetno kvalitetnom protivniku koji je napadački jako potentan.

– Igramo protiv tima koji već dugi niz godina gaji napadački stil košarke. Bez obzira na sve promene, oni danas imaju jako iskusne domaće igrače koji u rukama poseduju veliki broj poena, i bez obzira na izostanak Gordića koji je bio jedan od glavnih igrača koji je povezivao njihove kvalitete na pravi način, oni i dalje imaju kvalitet da postignu veliki broj poena. Tu pre svega mislim na Jeremića i Vladu Mihailovića, uz pomoć Šehovića, te uz Lazića i Vranješa poseduju jako respektabilnu spoljnu liniju. Imaju dva internacionalca unutra, Smita i Mozlija koji poseduju izuzetan kvalitet, kao i Mićovića koji preti šutem za tri poena. Sve u svemu, imaju veoma kvalitetan sastav i izuzetno su napadački potentan tim. Moraćemo da odigramo odbranu na zavidnom nivou, da zaustavimo njihove napadačke akcije i igrače koji postižu najveći broj poena ukoliko hoćemo da odigramo dobru utakmicu koja će biti zahtevna sa fizičkog aspekta i tu moramo da nađemo pravi odgovor, pre svega, protiv njihove centarske linije. Takođe će koncentracija morati da bude na najvišem nivou obzirom da igramo protiv iskusnih igrača koji znaju kako se ove utakmice igraju – rekao je Jovanović.

Mladi plejmejker, Aleksa Uskoković, ne krije želju za povratkom na pobednički kolose.

– Igramo protiv veoma kvalitetne ekipe Mornara koja je u sličnoj situaciji kao i mi. Nalazimo se u seriji poraza i želimo da se vratimo na pobednički put. Moramo da iskoristimo sve naše prednosti i dobrom i angažovanom igrom da pokušamo da zabeležimo pobedu – jasan je bio Uskoković.

PROČITAJTE JOŠ:

BAJIĆ PRED PARTIZAN: Dolazimo u Beograd u dobroj formi, moramo da obratimo pažnju na…

PLAN-REALAN ILI NE? Četiri cilja Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku za napad na Ligu šampiona (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.