Budimo u kontaktu

ABA LIGA

JUNAK DERBIJA Avramović: Iza mene je loša nedelja, ovo je bila stvar ponosa… Nisam želeo da uvredim klupu rivala, bila je to interna šala

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Aleksa Avramović slavi jednu od osam trojki (Foto: Starsport)

Analize će da pokažu da li ga je Zvezda pustila da šutira. Ako jeste, to joj se obilo o glavu. Jer, Aleksa Avramović je bio nepirikosnoveni junak Partizanove pobede u večitom derbiju, prve u sezoni. Ubacio je 33 poena i bio jedina protivteža u trenucima kada je rival pokušavao da se vrati u meč.


Naša kladionica nudi kvotu 1.87 da će na meču Oklahoma – Juta biti ubačeno manje od 222 poena.


Osećam se fenomenalno, išla me je lopta, saigrači su mi verovali, uvek sam znao da dam koš, to sam radio u Italiji i Španiji, ova utakmica je bila posebna, malo ima i do ponosa, Zvezda nas je razbila u prve dve utakmice ove sezone, znali smo da moramo da igramo čvrsto u odbrani, u drugom smo imali neke greške, koje smo ispravili fantastičnim napadom. Odigrali smo dobru utakmicu napadački, bili smo silno motivisani, Kevin je povukao u prvom, ja u drugom poluvremenu – rekao je Avramović.

Na klupskom planu, iza njega je loš period.

– Imao sam jako lošu nedelju iza sebe, loše sam trenirao, imao sam razgovor i sa trenerom, pričali smo o situaciji, to mi je vratilo veru u sebe, dalo samopouzdanje, selektor mi je dao do znanja da mi veruje, podigao mi je samopouzdanje da mogu više, ako pričamo o individualnoj igri. Kroz energiju u odbrani sam obavljao dobar posao u prvom delu sezone, sada je krenulo i u napadu.

Osvrnuo se i na detalj kada je posle jedne od osam trojkui napravio gestikulaciju prema klupi protivnika.

– Izvinio sam se za taj postupak, ako je neko shvatio kao provokaciju, nikoga nisam hteo da isprovociram, to je bila interna šala između Nebojše Ilića, našeg tim menadžera reprezentacije i mene. Znali smo da igramo derbi i kroz reprezentaciju smo se šalili. Nastavio sam sa njim da se šalim i sada. Nikakva provokacija ni za klupu Zvezde, ni za trenera, to nije u mom maniru, izvinio sam se njihovim igračima i to je to. Fenomenalna atmosfera, utakmica koju ću pamtiti ceo život, publika mi je skandirala ime. Navijači Partizana su najbolji u Evropi, prave fantastičnu atmosferu, posebno u Pioniru.

Kevin Panter je u prvom poluvremnu ubacio 18 poena, a Avramović u drugom – 31. Ipak, nije mu to rekord karijere.

– Da, dao sam 36 protiv Mladosti iz Zemuna, ali nikad nisam dao osam trojki – rekao je Aleksa Avramović.

 

 

5 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.