Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Bivši centar ABA lige imao 31 skok! Micić tragičar Hornetsa (VIDEO)

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Vasilije Micić u meču sa Torontom (Foto: Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Grmljavina je sve jača! Oklahoma je slavila u Arizoni protiv Feniksa sa 118:110 (28:24, 38:28, 23:33, 29:25) i vratila se na prvo mesto Zapada.


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na igru 3+ u meču Šefild – Arsenal (21:00) je 1.40.


Ipak, ovaj meč obeležio je igrač iz poražene ekipe. Bivši centar Cedevite u Zadr Jusuf Nurkić, a uhvatio je 31 skok (13 ofanzivnih i 18 defanzivnih)! Izjednačio je učinak Kevina Lava iz 2010. godine. Ujedno, postavio je Nurkić rekord sezone (niko nema više od 26 skokova), ali i rekord Sansa (do sada su najuspešniji bili Tajson Čendler i Pol Silas, sa po 27 skokova).

Čini se da će rekord NBA lige po broju skokova na jednoj utakmici da bude “zacementiran” za sva vremena. Teško da će iko uspeti da nadmaši Vilta Čembrlena koji je protiv Bostona, 1960. godine, zabeležio 55 skokova!.

Kad su u pitanju srpski košarkaši, na terenu je bio Vasilije Micić. Prvi put je bio starter, ali je bio tragičar Šarlota u porazu od Toronta – 111:106 . Prokockao je napad za izjadnačenje.

Plej Hornetsa je krenuo u organizaciju napada, ali onda mu je Geri Trent Džunior ukrao loptu, krenuo u kontru i završio je poenima za pobedu. Tim Darka Rajakovića je ovim trojumfom ostao u trci za plej-in.

Inače, Vasilije Micić je na terenu proveo 36 miuta (rekord karijere) i za to vreme je zabeležio 12 poena, šest asistencija i dva skoka.

REZULTATII

Orlando – Detroit 113:91

Toronto – Šarlot 111:106

Klivlend – Njujork 98:107

San Antonio – Indijana 117:105

Feniks – Oklahoma 110:118

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.