Budimo u kontaktu

NEMAČKA

PADA JUVENTUSOV REKORD Dve jake evropske lige mogu ove subote da dobiju šampione

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Bajerna (Foto: Beta/AP)

Veoma zanimljiva fudbalska subota je pred nama, a možemo da dobijemo šampione u dve od pet najjačih evropskih liga. Veoma uzbudljivo će da bude u Nemačkoj i Francuskoj.


LIGA 1: Od 21 igraju PSŽ – Lans, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.35. 


U derbiju 31. kola Bundeslige Bajern od 18:30 dočekuje Borusiju iz Dortmunda. Bavarcima je dovoljan i remi kako bi matematički osvojili titulu. Pošto će posle ovog kola da ostanu još tri do kraja, “milioneri” neće moći da sruše ekipu iz Minhena sa trona jer imaju slabiju gol-razliku.

Za Bajern bi ovo mogao da bude istorijski dan, jer moože da osvoji desetu uzastopnu titulu. Time bi bio oboren rekord Juventusa od devet titula u nizu. Slavlje će da bude slađe ukoliko se pobedi veliki rival iz Dortmunda. Prvi meč ova dva tima završen je pobedom Bajerna 3:2.

Biće ovo samo drugi pehar ove sezone za tim iz Minhena. U nacionalnom Kupu su ispali u šesnaestini finala posle poraza od Borusije u Menhengladbahu sa 5:0. Zaustavljeni su i u četvrtfinalu Lige šampiona gde je bolji bio Viljareal. Na početku sezone je osvojen Superkup posle pobede nad “milionerima”.

RASPLET U LIGI 1

Šampionska trka bi mogla da bude rešena i u Francuskoj. Pari Sen Žermen u 34. kolu Lige 1. dočekuje Lans i dovoljan mu je bod kako bi matematički osvojio titulu. Drugoplasirani Marselj trenutno ima 15 bodova manje.

Titula bi bila slaba uteha za Parižane koji su ove sezone imali mnogo veće ambicije. Dovedeno je nekoliko fudbalskih zvezda, među kojima su Lionel Mesi i Serhio Ramos, kako bi se konačno osvojila Liga šampiona. Ipak, u osmini finala ih je zaustavio Real.

Lionel Mesi (Foto: Beta/AP)

Neuspeh je doživljen i u nacionalnom Kupu gde je u osmini finala Nica bila bolja posle penala. Nije osvojen ni Superkup, jer je u avgustu Lil pobedio sa 1:0. Premalo je samo jedan pehar za toliko uloženog novca. Ostaje da se vidi šta će sa Parižanima da bude na kraju ove sezone.

Već se priča o odlasku mnogih igrača kao što su Medi i Kilijan Mbape. I treneru Maurisiju Poketinu se drma klupa. Preživeo je ispadanje od Reala, ali je vrlo moguće da na leto potraži novu sredinu. U Parizu će malo kome večeras biti do slavlja.

PROČITAJTE JOŠ:

RASPLET U FINIŠU Može da bude srušen dugogodišnji Žigićev rekord u Španiji

VELIKI USPEH Sin Dejana Stankovića izborio plasman u prvu holandsku ligu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.