Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

Partizan je lošiji nego prošle sezone! Jedan čovek je razlog…

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Kevin Panter (desno) je lošiji nego proške sezone (Foto: Starsport)

Partizan nije uspeo da osvoji prvi trofej u sezoni. Mnogi će da kažu da je Kup Radivoja Koraća najnebitniji jer ne donosi učešće u međunarodnom takmičanju, ali svakako predstavlja stvar prestiža, posebno kad se sa Zvezdom igra u finalu.


ŠPANIJA: Atletik Bilbao u 21.00 igra protiv Đirone, a kvota kladionice MaxBet na “keca” je 1.95.


Ne treba da se bude mnogo košarkaški “načitan” da se vidi da je Partizan slabiji za Eksuma i Lesora, čije odlaske nisu uspeli da nadoknade Pi Džej Doužer i Kaminski/Kaboklo. Sigurno je da se i te kako oseća i prelazak Jama Madara u Fenerbahče. Partizan, jednostavno, nema pravog plejmejkera…

Partizan je i rezultatski lošiji u ovoj sezoni. U Evroligi se bori za plasman u plej-in, a prošle je bio na korak do senzacionalnog izbacivanja Reala i plasmana na fajnal for. Pad je drastično vidljiv u ABA ligi, gde je klub iz Humske posle 20 kola zabeležio šest poraza, a prošle ih je imao ukupno dva (do početka plej-ofa).

PANTER POTPUNO PODBACIO

Svi ovi loši pokazatelji imaju direktnu vezu sa jednim čovekom – Kevinom Panterom. Trener Željko Obradović ima bezgranično poverenje u kapitena, navijači se kunu u Pantera, a on ne vraća na pravi način.

Umesto da bude neko ko donosi prevagu, on je, recimo, u četvrtoj četvrtini finala Kupa imao četiri promašaja i tri izgubljene lopte…

Kevin Panter u finalu Kup Radivoja Koraća (Foto: Starsport)

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavljivao je pre početka sezone napad na vrh Evrolige i jasno je da od toga nema ništa. Deo krivice za to što je Partizan trenutno na 11. mestu ide na dušu Kevina Pantera.

Ako upoređujemo dosadašnji učinak u Evroligi Panter ima lošije brojke. U ovoj sezoni je odigrao 20 utakmica u Evroligi, pa ćemo onda da ga uporedimo sa 20 utakmica iz prošle sezone. U prvih 20 mečeva prošle sezone Panter je imao 300 poena (15 u proseku), što znači da je sada uspešniji za 0,4 poena. Za dva je šutirao 58/125 (66,7%), a za tri 38/95 (40%). Daleko bolji je, dakle, prošle sezone bio u šutu za dva poena i nešto bolji u trojkama.


EVROLIGA

Ova sezona:

Utakmica: 20 utakmica

Minuta: 29:15

Poeni: 15,4

Za dva: 69/134 (51,5odsto)

Za tri: 33/87 (37,9)

Prošla sezona:

Minuta: 27:30

Poeni: 15,5

Za dva: 108/215( 50,2%), 41,7

Za tri: 65/156  (41,7%)


Ako se njegov učinak u ovoj sezoni koja još nije završena uporedi sa kompletnom prošlom sezonom, onda je Panter još lošiji. Jasno je da kad Panter nije u svom modu, onda je to veliki problem za Partizan.

U ABA LIKI – VELIKA RAZLIKA

Kad je u pitanju odnos prošle i ove sezone, Kevin Panter ima sada lošije brojke i u ABA ligi.

Nešto više vremena u igri provodio je prošle sezone, ali to ne može da utiče na toliku razliku u učinku u odnosu na prošlu sezonu.

Postiže manje poena u proseku, a šutira daleko slabije. To je posebno vidljivo u šutu za dva poena, a nije zanemarljivo ni kada se pogledaju trojke.


ABA LIGA

Ova sezona:

Minuta: 18.9

Poena: 6.6

Za dva poena: 39,1%

Za tri poena: 33.3%

Prošla sezona:

Minuta: 21,5.

Poena: 9.9

Za dva: 58,9%

Za tri: 40,5%


Ove sezone je odigrao 14 utakmici u ABA ligi, a u prvih 14 utakmica ABA lige prošle sezone za dva je šutirao 20/40 (5 odsto), a za tri 14/38 (36,8%). Kako god da se pogleda, sa čim god da se uporedi – Panter je lošiji nego što je bio.

Navijači Partizana veruju da će kapiten da proradi. Partizanu je potreban Panter iz prošle sezone…

13 Komentara

13 Comments

  1. tudjmanova govna

    19.02.2024. at 13:34

    Taj jedan se zove sns rumenko 🍅🌶️

    • Udbaska govna

      20.02.2024. at 12:09

      Taj se zove cora-udba-usnica

    • BodiBog

      20.02.2024. at 15:33

      Da li si zlostavljan od strane oca ili nekog drugog ko liči na Željka? Ovde nema leka za to, za to moraš kod čika Dice.
      Što se tiče vaše noćne more Željka Obradovića,ne biva, možete da lupate 24 h i takvi ko ti i predsednik vam, ali on ostaje upisan u istoriji košarke, reči ne mogu da unište delo. On je svoje ostavio, na čvrstim je temeljima, tako da samo možete da ga du**te.

    • Obilić

      24.02.2024. at 09:34

      Ma treba im još 50 tak miliona e srpskih para do sada su dobili tek nekih 90 miliona evra

  2. Podbacaj

    19.02.2024. at 13:38

    Jedan covek je podbacio a on se zove Zeljko Obradovic.

  3. Baki

    19.02.2024. at 14:16

    Nije stvar samo u statistici, Panter jednostavno nije košarkaš za velika dela, daće 50 poena na meču i uvek, ali uvek promašiti odlučujući šut. Jedino slučajno da ga ubaci. Još samo trener to da shvati, ali i to sumnjam, jer je već jedno 5-7 utakmica prokockao igrajući zadnji napad na Pantera.

  4. Jelenko

    19.02.2024. at 15:27

    PANTER UNISTAVA VEC TRECU PARTIZANOVU SEZONU.Nije jasno zasto ga Obradovic trpi.Smailagica hvata za lice nakon greske a ovoga tapse nakon gresaka.Svi to vidimo.I onda se cudi zasto ga igraci ne slusaju odnosno zasto vise nema autoriteta medju njima.PANTER je veliko ZLO Partizana.

    • BodiBog

      20.02.2024. at 15:35

      Jelenko, pa ti si zlo majke i oca pa te se ne odriču….nadam se da nisu, pa si tako isfrustriran.

      • RajoJ.

        20.02.2024. at 16:05

        Rekao je istinu. Misliš li da si veći navijač, ako štitiš Obradovića. Samo on je kriv. Ako Panteru ne ide, ne treba ga forsirati previše. On igra po 35 minuta, a da 5-6 koševa. Ko je tu kriv. Kad je najbolji trener Evrope, što od potencijala ne napravi vrhunskog igrača. Trifunović mu igra po 30 minuta, a pravi takve greške, zbog kojih često gubimo utakmice. I on ima prednost nad Vukčevićem. Pa to je sprdnja. Tvrdoglavo igra preuzimanje beka na vrhu reketa sa centrom, a taj bek nam uvijek da koš ili centar, koji je ostao slobodan.

  5. Miki

    19.02.2024. at 16:10

    Jedna velika zamerka novinarima ovog portala. Prlina ovo se donekle odnosi i na tebe a pre svega na tvoje kolege Selmanija, Ostojića i Živančevića. Prvi je toliko pljuvao i omaložavao Zvezdu posle svakog poraza u Evroligi i dao je sebi za pravo da on na osnovu postignuti poena u porazu Zvezde od Asvela da sebi za pravo da on određuje koji je igrač za Zvezdu i Evroligu a koji nije. Ostojić je isto nakon poraza Zvezde u Evroligi i dovođenja Gilespija u Zvezdu napisao ironičan tekst pod nazivom čekajući Fredija u smislu da je u Zvezdi sve loše a šlag na tortu je dovođenje Gilespija kao pojačanje, dok je Živančevića nakon poraza Zvezde od Barselone u Evroligi ovde javno pozvao navijače da ne idu više na Zvezdine utakmice u Areni i ne pune Arenu u Evroligi jer ovakva Zvezda to ne zaslužuje. Recite mi gde je isti takav tekst nakon poraza Partizana od Bajerna, ili gde je sad taj Selmanija nakon nula do dva poena više od polovine igrača Partizana da nam napiše ko zaslužuje a ko ne zaslužuje dres Partizana i gde je onaj Ostojić da napiše neki ironični tekst o jurišu Partizana na osvajanju Evrolige. Tako i ti a i ostali nam pišete tu neke uvijene tekstove o krivicu Panter, ko dobija više para od države itd, itd. NIKO DA NAPIŠE A BOGAMI I OD OVIH SILNIH STRUČNJAKA KOJI KOMENTARIŠU UTAKMICE NA RAZNORAZNIM TV STANICAMA DA JE SFEROPULOS U TRI DERBIJA ZA MESEC IPO DANA RAZBIO OBRADOVIĆA U PRIPREMI A PRE SVEGA U VOĐENJU UTAKMICA I UMEŠNOM ROTIRANJU IGRAČA SA JASNIM ZADACIMA SVAKOME OD NJIH ŠTA TREBA DA RADI. NIKO IČI NESME DA KAŽE PLAŠEĆI SE VELIKOG ŽOCA KOJI TO VIŠE NIJE ILI JE U PITANJU TOLIKA SUJETA DQ TAMO NEKI GRK SQ LIMITIRANI IGRAČIMA BOLJE VODI UTAKMICU OD NAJVEĆEG TRENERA UNIVERZUMA SQ GALAKTIKOSIMA PROJEKTOVANIM NAJMANJE ZA F4 EVROLIGE.

    • Budimo realni

      20.02.2024. at 11:34

      @Miki svaka ti je na mestu. Sva trojica svojim izjavama i konstatacijama konstantno omalovažavaju i degradiraju Zvezdu. Njima treba dopustiti da komentarišu samo kada igra partizai. I niko od “stručnjaka” ne sme ili ne želi da pomene da je Sferopulos zaista pripremom taktike i uopšte vodjenjem ekipe nadvisio Žoca.

    • Jojo

      21.02.2024. at 05:26

      Rankovici ovo je tekst o partizanu frustracije I ostale bolesti leci na tekstovima o kk??????….

  6. tzardusan

    20.02.2024. at 13:57

    Pantera ne volim ninkada je igrao u Zvezdi ni kada je bio u Italiji.Po meni nije karakter kapitena,ne razume igru,njegov ego je ispred tima i to se pokazalo prošle sezone kada je glupo odreagovao.Željko je uvek imao u svojim timovima lidere,igrače koje je posebno isticao i imao poseban odnos sa njim.Do sada nije gresio ali kod Pantera po meni je podbacio.Daj BOŽE da gresim.Glava gore još ima da se igra tj tek počinjeeee

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.