Budimo u kontaktu

ENGLESKA

KO JE ONAJ ČOVEK? Junajted užasan, položio je samo igrač za koga deca nisu ni čula

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Fil Džons (Foto: Beta/AP)

Junajted pod vlašću Ralfa Rangnika igra grozan, negledljiv fudbal. Svi koji su sumnjali da će Nemac da donese nešto dobro, dobili su potvrdu u ponedeljak uveče. “Crveni đavoli” su sada ekipa bez ideje, bez trunke kreacije, a takvo izdanje iskoristili su “vukovi”, prvom pobedom posle 42 godine.


Engleska 4: Na meču Forest Grin – Eksiter, naša kladionica nudi kvotu 2.15 za igru 1&3+.


Posrnuli gigant je delovao užasno, a u takvo izdanje se uklopio i srpski internacionalac Nemanja Matić. Zapravo, odskočila su samo dva čoveka. Jedan je spasao tim blamaže, golman David De Hea, a drugog gotovo i ne pamte, a to je čovek za koga deca na tribinama Old Traforda nisu ni čula – Fil Džons.

Iako je posle njegove izbijene lopte iz šesnaesterca Mutinjo preciznim udarcem savladao De Heu, upravo je Džons među desetioricom u polju, uključujući i Kristijana Ronalda, pokazao da je vredan dresa velikana. Zašto kažemo da su dečaci i devojčice, videvši njegovo ime u sastavu upitali roditelje: “Ko je ovaj čika”? Zato, jer je Džons zaigrao prvi put posle bezmalo dve godine!

Englez nije ostareli fudbaler, u februaru će da napuni tek 30 godina. Došao je na Teatar snova leta 2011. iz matičnog Blekburna, ser Bobi Čarlton ga je poredio sa slavnim Dankanom Edvardsom, jednim od nastradalih u avionskoj nesreći u Minhenu. Ubrzo je postao fudbaler u koga se kleo ser Aleks Ferguson.

Ovako kako izgleda na terenu, Fil može da postane najbolji igrač Mančester junajteda ikada. Ima 21 godinu i postaće fenomenalan igrač. Može da igra na bilo kom delu terena. Ima veliki uticaj na igru i odlično čita dešavanja na terenu – rekao je 2013. čuveni Škot.

Bili su to dani slave za mladog fudbalera. Ipak, krajem druge decenija 21. veka, sve je krenulo nizbrdo. Povrede su počele da ga prate, pa je u sezoni 2015/2016 odigrao samo 13 utakmica. Vraćao se i ponovo padao, da bi pre samo nekoliko meseci, u septembru prošle godine, situacija izgledala beznadežno.

Mislim da je ovo najniže dokle sam mogao da padnem, kao osoba, fudbaler i ljudsko biće – rekao je tada Džons.

Valja da se kaže da je u godinama njegove patnje veličinu pokazao i klub. Početkom februara 2019, kada je već odavno bio van sastava zbog povrede, ponuđen mu je novi četvorogodišnji ugovor koji je i dalje na snazi. U sezoni 2019/2020, odigrao je samo osam mečeva. Poslednje, do ponedeljka uveče, u januaru 2020!

Od Kup duela sa Tranmerom, 26. januara 2020, pao je u zaborav. Od tada nije igrao, 700 i kusur dana! Suočen sa izostancima Megvajera, Baija, Lindelofa, iz zaborava ga je, verovatno prinudno izvukao Rangnik.

Pitanje je, do kada, jer bi povratkom standardnih štopera Džons ponovo trebalo da padne u drugi plan. Nije zaslužio, makar zbog podatka da je uz Ronalda jedini igrač ekipe koji je osvojio Premijer ligu, onu poslednju za sada 2012/2013.

Naravno da je san o tronu izgubljen odavno, još negde u novembru. Ipak, Englez je zaslužio još jednu šansu.

I, da ne ostane zaboravljen.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.