Budimo u kontaktu

KATAR 2022

KO SU MLADE ZVEZDE MUNDIJALA Hoće li jedini Srbin, kojem je cena sigurno skočila, u Juve?

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Strahinja Pavlović (Foto: Beta/AP)

Kakav paradoks – Srbija je druga najlošija reprezentacija po broju primljenih golova u grupnoj fazi u Kataru, a možda jedini iz našeg nacionalnog tima kojima bi mogla da skoči cena posle Mundijala su golman i jedan od štopera. Čak osam puta su naši momci vadili loptu iz mreže, koju je odlično čuvao Vanja Milinković-Savić (moguće je da uskoro produži ugovor sa Torinom) i čiji je najbolji deo bio srčani Strahinja Pavlović, koji se nije štedeo ni sekund.


SERIJA B: Od 18 igraju Benevento – Palermo, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.93.


Pavlovića je Partizan prodao Monaku za deseet miliona evra, tamo najčešće nije bio po volji hrvatskom treneru Niku Kovaću, sledile su pozajmice Serkl Brižu i Bazelu, a onda je 21-godišnjeg defanzivca kupio prošlog leta Salcburg, klub maher za transfere i pronalazak mladića čija bi cena mogla samo da raste.

I za samo nekoliko meseci je “eksplodirao”, bar prema Transfermarktu. Od osam miliona evra prošlog leta, pred Mundijal je procenjen na – 20! Sad čekamo novu vrednost, kao što možda i Juventus čeka srpskog defanzivca.

Već dva meseca se priča da ga klub iz Torina vidi kao naslednika Kjelinija, pa bi uskoro Juventus mogao da postane selekcija Srbije u malom. Tamo su već Dušan Vlahović i Filip Kostić, pominje se i Pavlović, dok je mnogo puta na ulaznim vratima navodno bio Sergej Milinković-Savić. I ta priča još nije završena, možde će ove zime?

KANDIDATI ZA BISERA SP: BELINGAM, PEDRI, SAKA…

Pavlović je bio najbolji mladi igrač Srbije, a ko će nasledeiti Kilinaja Mbapea, koji je pre četiri godine u Rusiji izabran za najboljeg mladog fudbalera Mundijala (ranije su to zvanično,po izboru FIFA, bili Lukas Podolski, Tomas Miler i Pol Pogba)?

Grupa stručnjaka na kraju prvenstva biraće najboljeg mladog igrača. Medju kandidatima su Džud Belingam (Engleska, 19 godina), Gavi (Španija, 18), Pedri (Španija, 20), Džamal Musijala (Nemačka, 19) iako je već kod kuće, Bukajo Saka (Engleska, 21), Enco Fernandez (Argentina, 21), bez obzira na autogol, Joško Gvardiol (Hrvatska, 20)…

Mnogo toga zavisiće, naravno, od uspeha reprezentacije čiji dres biseri nose. Ako neko stigne do trona, realno je da dobije i veliko priznanje.

PROČITAJTE JOŠ:

TEK SADA ĆE DA BUDE LJUT Portugalci rekli svoje – Ne žele Ronalda u startnih “11”!

KRALJ NA TERENU, PRINC VAN NJEGA Princeza pala na mladog asa “crvene furije”? (FOTO)

1 komentar

1 komentar

  1. Kociz

    04.12.2022. at 19:08

    Skocila mu cena kao kiksari po mecu kriv za gol

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.