Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

KORAK DO VEČNOSTI Federer 2010. imao 15 grend slemova više, Nadal 8… Đoković u nedelju može do najvećeg sna (VIDEO)

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Novak Đoković (Foto: Beta/AP)

Trka neverovatnog trilinga počela je pre tačno 20 godina. Posle prvog trijumfa Rodžera Federera na Vimbldonu 2003. godine niko, bez sumnje, nije ni slutio da je to početak dve neverovatne teniske decenije i rivalstva koje će zauvek da ostane u analima ovog sporta.


FINALE PLEJ-OFA NBA LIGE Majami u subotu (02:30) dočekuje Denver, a u MaxBetu kvota na dvojku je 1.65.


Rafael Nadal prvu veliku krunu osvojio je, naravno, na Ralon Garosu. Španski kralj šljake uradio je to 2005, kada je Švajcarac već imao 4 trofeja (dodao je još jedan Vimbldon, osvojio i Australiju i US open). I verovatno su mislili da će samo njih dvojica da dele slavu, ali onda je pojavio Srbin koji im je pokvario svet uživanja i počela je trka u troje…

Novak Đoković pokorio je Australiju 2008. godine i osvojio svoj prvi grend slem. Tada ih je Federer već imao 12 (nijedan Rolan Garos), a Španac 3 (sve na Rolan Garosu).

ĐOKOVIĆEVA DOMINACIJA OD 2015. GODINE

Na kraju 2010. godine Federer je već došao do brojke 16 (osvojio je i svoj jedini Rolan Garos 2009), Nadal je u kolekciji imao 9 najvećih trofeja i takođe uspeo da osvoji sva četiri različita.. Nole je imao samo taj u Austrliji i “mirovao” je do 2011, kada je ponovo stigao do trona na istom turniru.

Rafael Nadal i Rodžer Federer (Fpto: Beta/AP)

Od tog trenutka krenula je Đokovićeva era, u poslednjih 12 godina samo 2017. nije osvojio nijedan grend slem turnir. Federer je dodao još 4, Nadal još 13, a Đoković više nego obojica zajedno – 20, s tim što je na vrh Rolan Garosa prvi put stigao 2016. godine.

ŠVAJCARAC “BIVŠI”, MOŽDA I ŠPANAC

Danas Đoković i Nadal imaju po 22 najvrednija pehara. S tim što je pitanje da li će i kada Španac da se vrati zbog problema koje ima u poslednje vreme, dok je Federer zauvek ostao na 20.

Đoković je na startu trke bio (pre)daleko, a u nedelju prvi put u karijeri može da bude sam na vrhu i uradi ono zbog čega će morati da mu se dive i oni koji ga ne vole, oni kojima je pokvario zabavu.

Ovo su grend slemovi trojice velikis asova…

NOVAK ĐOKOVIĆ 22

10 Australijan open

7 Vimbldon

3 US open

2 Rolan Garos

RAFAEL NADAL 22

14 Rolan Garos

4 US open

2 Vimbldon

2 Australijan open

RODŽER FEDERER 20

8 Vimbldon

6 Australijan open

5 US open

1 Rolan Garos

Pogledajte 22 odlučujuća poena za 22 grend slem titule Novaka Đokovića…

https://youtu.be/B_afvqvHANA

2 Komentara

2 Comments

  1. Sasa

    09.06.2023. at 23:35

    Idemo Nole. U ISTORIJU

  2. Aleksandar

    09.06.2023. at 23:37

    Ove godine Zlatni slem

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.