Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Žakelj: Odigrali smo na željenom nivou! Odbrana uvek pobeđuje

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Andrej Žakelj (Foto: ABA liga/Budućnost/Filip Roganović)

Uzbudljiva utakmica je odigrana u Podgorici. Budućnost je savladala Partizan sa 74:73 i tako izjednačila na 1:1 u polufinalu ABA lige.


KOPA LIBERTADORES: Od 2 sata iza ponoći igraju Nasional – River Plata, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.90.


Trener Podgoričana Andrej Žakelj bio je zadovoljan posle pobede.

URADILI ONO ŠTO SMO HTELI

Velika pobeda za nas. Kako god da se završi treća utakmica u petak, uradili smo ono što smo hteli pred našom publikom i savladali Partizan – rekao je Žakelj.

Vodila je Budućnost sa 68:59 sedam minuta pre kraja. Sama završnica je bila dramatična, a Aleksa Avramović nije iskoristio napad za pobedu Partizana.

Imali smo drugačiji plan posle tajm-auta, ali ne desi se uvek ono što želiš. To je draž sporta, moglo je da se okrene na drugu stranu, ali mislim da smo zasluženo pobedili.

Pohvalio je slovenački stručnjak svoje izabranike.

Odigrali smo na nivou na kojem možemo i koji želim. Bilo je, naravno, i nedostataka, ali sam zadovoljan pristupom i karakterom. U nekim situacijama smo pravili korak napred kada smo bili u krizi, a sada nas čeka treća utakmica, najvažnija u sezoni. Sigurno ćemo dati sve od sebe da ponovimo ovakvo izdanje.

ZNAMO SVE JEDNI O DRUGIMA

Podgoričani su se mučili u šutu za tri poena.

Ni jedna ni druga ekipa nisu imale šuterski dan, bile su dobre odbrane na obe strane. Zadovoljan sam pristupom i energijom, a i neke taktičke stvari smo dobro izveli. Generalno, uvek odbrana pobeđuje.

Novinare je interesovalo da li je pobeda otkrila neke slabosti Partizana.

Nema mnogo stvari u kojima možemo da iznenadimo jedni druge. Znamo sve jedni o drugima, ovakve utakmice odlučuju nijanse, taktički detalji, forma, energija i što manje grešaka – zaključio je Žakelj.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.