Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Oglasila se Zvezda o slobodnim bacanjima i faulovima, a pomenula Partizan i Megu

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Košarkaši Crvene zvezde (Foto: Starsport)

Pred nama je veoma zanimljiv deo ABA lige, a to su mečevi polufinala plej-ofa. Sastaju se Crvena zvezda – Mega i Partizan – Budućnost, a prvi mečevi se igraju sledeće nedelje.


NBA: Od 1:30 iza ponoći igraju Filadelfija – Njujork, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.50.


I dok se čeka početak mečeva, crveno-beli su se pozabavili statistikom. Njihovo saopštenje prenosimo sa malim izmenama:

Dok se čeka početak polufinalne serije, KK Crvena zvezda se pozabavio statistikom tri srpska kluba koja igraju ABA ligu, a u obzir su uzeta slobodna bacanja i broj ličnih grešaka tokom ligaškog dela takmičenja.

ZVEZDA U PROSEKU IZVEDE 19,23 SLOBODNA BACANJA

Uporedili smo koliko je svim ekipama dosuđeno slobodnih bacanja, a koliko protivnicima tokom ligaškog dela takmičenja (26 kola) i došli do sledećeg: KK Crvena zvezda u proseku po meču izvede 19,23 slobodna bacanja, dok protivnici 18,85 puta šutnu penal.

Kada govorimo o preostala dva srpska predstavnika, Mega po susretu šutne 23,42 slobodna bacanja, dok protivnici to urade 20,81 put, a kada govorimo o Partizanu oni su na 26 utakmica ligaškog dela u proseku šutirali 22,34 penala, dok su njegovi protivnici to činili 20,54.

Naš klub je u proseku pravio 21,5 ličnu grešku po meču, dok je prosečan broj dosuđenih ličnih grešaka protivnicima bio 21. Partizan je pravio u proseku isti broj ličnih grešaka kao crveno-beli (21,5), ali je protivniku dosuđivano više – 24,6.

Što se tiče trećeg srpskog predstavnika, ekipa Mege je u proseku po duelu pravila 22,7 ličnih grešaka, dok su protivnici pravili po 22,1. Ovako je bilo u ligaškom delu sezone, krenuo je plej-of. Tim sudijskih eksperata KK Crvena zvezda nastaviće sa analizama u skladu sa pravilima FIBA i Evrolige.

3 Komentara

3 Comments

  1. Pravi roster usta te...(bolela)

    25.04.2024. at 22:21

    Pravi roster NESRETNIKU i pravi ga oozbiljno i nikad ozbiljnije ,jer ti se klima fotelja kao nikad pre,a svi znaamo da bi da ostaneš po svaku cenu! Pravi roster …

  2. Zanzibar

    25.04.2024. at 23:21

    Pocela gamad da kukaju,osetili rutavo sad kukakju,Ali to je ta stara fora njohovog MI6 agenta(pricaju ljudi operativci).Nije bolest sve sto boli.

  3. Miloš

    25.04.2024. at 23:41

    Kakvi bolesnici,neverovatno…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.