Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

KVALIFIKACIJE ZA EP Francuska slavila u Tuzli, Hrvatska ubedljiva, Zvezdin košarkaš skroman (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Geršon Jabusele i Aleksandar Lazić u duelu (Foto: FIBA)

Kompletirano je drugo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čiji su domaćini naredne godine Kipar, Finska, Letonija i Poljska. Francuska je u u Grupi E ostvarila i drugu pobedu jer je u Tuzli pobedila BiH sa 74:64.


KUP HRVATSKE: U utorak od 15 igraju Lokomotiva Zagreb – Osijek, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.10.


“Galske petlove” nisu uplašile pune tribine navijača, Utakmicu su prelomili na početku treće četvrtine kada su napravili seriju 13:0 i poveli sa 47:34. Najbolji u pobedničkom timu bio je Geršon Jabusele sa 16 poena, dok se kod domaćih istakao Džanana Musa sa 15.

U istoj grupi je Hrvatska u Rijeci deklasirala Kipar sa 92:63. Kiprani su jedan od domaćina, pa ove kvalifikacije igraju rasterećeno. Hrvate je do pobede vodio Roko Prkačin sa 24 poena i 10 skokova, a dabl-dabl je imao i Mario Hezonja, 22 poena i 10 skokova. Kod Kipra je najbolji bio Konstantinos Simicis sa 17 poena.

Iznenađenje je napravila Estonija koja je u Grupi H savladala Litvaniju sa 65:59. Ovo je druga pobeda Estonaca u ovim kvalifikacijama i prvi poraz Litvanije. Na kraju trećeg perioda rezultat je bio 50:50, a onda su domaći u poslednjem bili bolji.

Domaće je do pobede vodio Janari Jesar sa 18 poena, a kod gostiju je Edgaras Ulanovas ubacio 16. Igrač Crvene zvezde Rokas Gedraitis je meč savršio sa tri poena, a imao je dva skoka i jednu asistenciju.

KVALIFIKACIJE ZA EP, drugo kolo

GRUPA E

BiH – Francuska 64:74

Hrvatska – Kipar 92:63

Standings provided by Sofascore

GRUPA F

Holandija – Grčka 72:74

Češka – Velika Britanija 90:82

Standings provided by Sofascore

GRUPA G

Finska – Danska 89:85

Gruzija – Srbija 63:76

Standings provided by Sofascore

GRUPA H

Estonija – Litvanija 65:59

Poljska – Severna Makedonija 71:96

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.