Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

Sferopulos: Imali smo problema, dva igrača su bila neizvesna za finale

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Košarkaši Crvene zvezde četvrti put su osvojili Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu u Nišu savladali Partizan. Crveno-belima je ovo prvi pehar ove sezone.


LIGA 1: U nedelju od 15 igraju Ren – Klermon, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.53.


Na konferenciji za medije su se pojavili kapiten Branko Lazić i trener Janis Sferopulos. Medijima se prvo obratio lazić.

LAZIĆ: GODINE SU SAMO BROJ

– Želim da čestitam celoj ekipi, stručnom štabu i celoj crveno-beloj poorodici na osvajanju trofeja. Odigrali smo dobar meč, timski smo pokazali karakter i ostvarili pobedu – rekao je Lazić.

Novinare je zanimalo da li je ovo njegova najbolja sezona u Crvenoj zvezde gde, pored dobre defanzive, odlično igra i u napadu.

Mislim da je ekipa odigrala fenomenalno timski, to da li je neko odigrao bolje ili lošije nebitno je u ovakvim situacijama. Košarka je timska igra, bitan je trofej. Godine su samo broj – zaključio je Lazić.

SFEROPULOS: NIJE LAKO IGRATI DERBIJE

Potom je govorio Janis Sferopulos.

Bio je to pravi derbi. Nismo dobro počeli. U prvom poluvremenu, Partizan je kontrolisao utakmicu prvih 15 minuta. Važno je da smo se vartili u poslednjih pet minuta. Drugo poluvreme je bilo odlično za nas defanzivno. Dopustili smo im da postignu samo 35 poena. Igrali smo pametno u napadu. Ovo je uspeh svih igrača. Čestitam im na svemu što su pružili, nije lako igrati derbije. Sve vreme su bili skoncentrisani i uradili su sve što smo se dogovorili. Ovo je veoma lep dan. Čestitam svima, a ne samo igračima – rekao je trener Crvene zvezde i dodao:

Imali smo problema u pripremi utakmice, to kažem sada kada smo pobedili. Imali smo problema sa Milošem Teodosićem i Lazićem i nismo do poslednjeg momenta nismo znali da li će da igraju. Čestitaam svim našim lekarima, koji su osposobili igrače za finale. Čestitiam mojim asistentima, svi oni su doprineli osvajanju trofeja. Tek smo na polovini sezone, ali je ovo važan trofej i srećni smo što smo usrećili naše navijače koji su došli ovde.

Usledilo je novinarsko pitanje šta tačno znači spremnost Teodosića i Lazića?

Videli ste kakav su doprinos dali ekipi. Uradili su možda jedan trening sa kontaktom. Imali su želju i spremnost da utakmicu odigraju maksimalno – zaključio je Janis Sferopulos.

1 komentar

1 komentar

  1. tudjmanova govna

    18.02.2024. at 01:09

    Fala grk sto 3x zaredom…. rumenog sns tudjmana..efharisto

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.