Budimo u kontaktu

NBA LIGA

LEJKERSI ISPISALI ISTORIJU Lebron podigao prvi pehar namenjen pobedniku NBA kupa (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Košarkaši Lejkersa sa peharom (Foto: Beta/AP)

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa prvi su pobednici NBA kupa. Oni su u finalu u Las Vegasu pred 19.0000 gledalaca savladali Indijanu sa 123:109.


VTB LIGA: Od 13:30 igraju Nižnji Novgorod – Parma Perm, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.70.


Lejkerse je je do pobede vodio Entoni Dejvis koji je ubacio 41 poena, a imao je i 20 skokova. Pratili su ga Ostin Rivs sa 28 poena, dok je Lebron Džejms ubacio 24 poena, a imao je i 11 skokova. Kod Indijane su najefikasniji bili Tajris Halibarton i Benedikt Maturin sa po 20 poena, a Halibarton je imao i 11 asistencija.

Košarkaši iz Los Anđelesa su vodili skoro celu utakmicu. Igrači Indijane su im stalno pretili, ali nisu uspevali da preokrenu. Utakmica je prelomljena u poslednjoj četvrtini kada su Lejkersi kod rezultata 102:99 napravili seriju 13:0 i povećali na 115:99.

NBA kup se održava prvi put, pa su Lejkersi ispisali još jednu stranicu istorije košarke u SAD. Svakom igraču pobedničke ekipe pripašće 500.000 dolara.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.