Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

KRUPNE PROMENE U SMEDEREVU Bivši napadač Zvezde na čelu sportskog sektora

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Foto: Sikimić iz perioda dok je nosio dres Zvezde / Foto: Starsport

Sa igračkom karijerom je gotovo. Sezona u Železničaru iz Pančeva bila mu je poslednja kao aktivnom fudbaleru. Ostaje u u fudbalu, ali u drugačijoj ulozi.


ŠVEDSKA Od 17.30 sjajni Heken dočekuje Elfzborg. Apsolutno derbi kola, a nama je “kec” nekako bliži. Kvota u kladionici MaxBet je 2.35.


Predrag Sikimić je okačio kopačke o klin, ali nije imao mnogo vremena za odmor. Nekadašnji igrač brojnih klubova, pored ostalih i Crvene zvezde, preuzeo je funkciju sportskog direktora FK Smederevo. Srpskoligaša iz Podunavlja očekuju velike promene, ali to je samo motiv više za Sikimića i njegove saradnike.

Pre svega, želim da kažem da mi je veoma drago što sam ponovo u klubu gde sam, praktično, započeo svoju karijeru, u kome sam prošao sve selekcije. Polako stajemo na noge, mada je potrebno vreme, ovo je sve jedan dug proces. Imamo stabilnu upravu, na čelu sa predsednikom, a sa nama su i nekoliko iskusnijih igrača koji žele da ostanu u Smederevu – započeo je razgovor za MaxBet sport novi sportski direktor “oklopnika”.

Kako kaže, tek sledi težak posao, jer želja je da se što pre oformi kvalitetan tim koji bi se borio za najviši plasman naredne sezone u Srpskoj ligi.

Sa nama je već nekoliko novih igrača, a mi nameravamo da dovedemo još bar tri igrača koji će zaista predstavljati prava pojačanja, jer je cilj plasman u Prvu ligu i mi to ne krijemo. Ne bih da budem prepotentan, ali želimo da od prvog do poslednjeg kola budemo na vrhu tabele. Imamo osnova da tako razmišljamo. Sviđa mi se energija u klubu, a i grad je stao iza nas, što je veoma bitna činjenica – optimista je Sikimić.

Punih devet godina prošlo je od kada su Smederevci ispali iz društva najboljih.

Da, bilo je to 2013. godine. Teška sezona, težak period kada klub bukvalno nije imao ni jedan evro na računu. Kola su krenula nizbrdo, sve do izbacivanja iz Prve lige, posle te famozne utakmice protiv Kabela – prisetio se Sikimić tih najtežih dana u klupskoj istoriji.

No, dolaze bolji dani za Smederevo, a novi sportski direktor u to ne sumnja.

Imamo volju i entuzijazam, verujem da to može da bude prava priča. Kada se pomene Smederevo kao grad, ali i ovaj stadion koji imamo, a bez dileme je najfudbalskiji u Srbiji, uveren sam da se vraćamo tamo gde pripadamo – zaključio je Sikimić, koji će sledećeg meseca napuniti 40 godina.

“Oklopnici” u sredu započinju pripreme za novu sezonu u Srpskoj ligi Zapad. Vredna uprava ima jasne ciljeve i planove, a potvrda da celo Smederevo ponovo “živi” za klub je i ideja da će u narednom periodu infrastruktura biti dodatno nadograđena.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVA GLAVOBOLJA ZA STANKOVIĆA Važan igrač se požalio na povredu pred proveru sa Zenitom

KULJA DIM IZNAD VEZUVA, SPREMA SE ERUPCIJA Posle Maradone možda dođe on…

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.