Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

KUP SRBIJE Crvena zvezda je u finalu! TSC dobro krenuo, naljutio šampiona, pa primio tri gola! (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Zvezda je u finalu Kupa Srbije (Foto: Starsport)

U polufinalu Kupa Srbije fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kao gosti TSC u Bačkoj Topoli 3:0 (1:0). Tako su postali prvi finalista najmasovnijeg domaćeg takmičenja koje se igra naredne srede videćemo da li u Beogradu ili upravo na TSC areni.


LIGA EVROPE: U četvrtak od 21 igraju Bajer Leverkuzen – Roma, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.10.


Izašao je TSC bez najboljih igrača Ratkova, Đakovca, Stanojeva i Čalušića na megdan Zvezdi i pokazao joj zube u prvih 20 minuta. To je samo razljutilo šampiona Srbije koji je iskoristio sve greške domaćina i nizao golove. Za veliko finale Kupa i borbu za drugi trofej u sezoni. Idemo redom…

PRVO POLUVREME – KAZNA STIGLA TSC

Domaćin je izdominirao u prvih 15 minuta igre. Već u 2. je Jovanović pobegao po desnoj strani ubacio je loptu u kazneni prostor, a Vukić je pogodio mrežu Borjana. Ipak, pre toga lopta je pobegla krilnom napadaču TSC-a i napustila je granice igrališta. Gol je opravdano poništen.

U 5. minutu je Eraković pogrešio, lopta je stigla do Vukića koji je izašao jedan na jedan sa Borjanom. Kapiten Crvene zvezde je pokušao da izbegne kontakt, ali nije uspeo. Sudija Ostraćanin je pokazao na penal, a overila ga je VAR soba. Ipak, šut Vukića odbranio je sjajni Borjan. Samo minut kasnije u sjajnoj šansi se našao Jovanović, ali je sa sedam metara šutirao preko gola.

U 15. minutu je TSC-u poništen i drugi gol. Pobegao je Jovanović odbrani Crvene zvezde, ali je bio prebrz, ušao je u ofsajd zamku koja je uspela. U 23. minutu Zvezda je opasno zapretila, prvi put, Kanga je pogodio stativu. U 35. minutu dosuđen je penal za Crvenu zvezdu. Ponovo je to bila dobra odluka VAR sobe. Cvetinović je igrao rukom i tako sprečio loptu da prođe ka golu Ilića. Precizan sa “bele tačke” bio je Kanga. Ubio je Gabonac pauka – 0:1.

Crvena zvezda je do drugog gola mogla u 41. minutu. Kombinovali su Katai i Ivanić, a vezista iz Bačkog Jarka je šutirao preko gola. Beograđani su na pauzu otišli sa golom prednosti.

DRUGO POLUVREME – ZVEZDA OVERILA PLASMAN U FINALE

Užasno je počelo za domaćina. Cvetinović je već u prvom minutu oštro starovao nad Pešićem i dobio je drugi žuti karton. Zasluženo je defanzivac TSC-a otišao na tuširanje. U 55. minutu je Bukari sjajno asistirao za Kataija, ovaj je šutirao, ali je Krstić spasio domaćina. Samo pola minuta kasnije je ponovo pokušao Katai, ali bez promene rezultata.

Do nje je došlo u 56. minutu. Posle kornera Kange, Pešić je loptu zakačio glavom i ona je otišla na drugu stativu gde je Ivanić glavom poslao u mrežu – 0:2.

Lazetić je tek posle dva primljena gola na teren poslao Ratkova, Đakovca i Ilića. U 66. i 67. minutu Ivanić je imao dve šanse. Oba puta je iskosa sa leve strane pokušao da pogodi ugao gola Ilića, jednom je golman TSC-a odbranio, a drugi put je vezista Crvene zvezde bio neprecizan.

U 73. minutu bilo je jasno da će Crvena zvezda u finale Kupa Srbije. Bukarija je oborio golman Ilić i to je bio drugi penal za Crvenu zvezdu. Šutirao je sada Kangva i pogodio – 0:3. TSC je pokušao preko Ilića da dođe do počasnog gola, ali je šut izblokiran i završio je u korneru.

Do kraja utakmice je TSC pokušao da dođe do počasnog gola, a Crvena zvezda je odradila posao. Finale Kupa Srbije je već bilo u sigurnim rukama. Milojević je šansu dao mladom Mijatović, Lazaru Nikoliću i napadaču Rakonjcu.


TSC – CRVENA ZVEZDA 0:3

/Kanga 35 penal, Ivanić 56, Kangva 73/

Sudija: Stanko Ostraćanin

TSC (3-5-2): Ilić- Krstić, Cvetinović, Antonić – Stojković, Stojić (od 74. Krpić), Kuveljić, Milosavljević (od 62. Šakovac), Petrović – Jovanović (od 62. Ilić), Vukić (od 62. Ratkov).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo (od 82. L. Nikolić), Eraković, Dragović, Azarov – Kanga (od 75. Mijatović), Mijailović (od 75. Srnić) – Bukari, Ivanić, Katai (od 58. Kangva) – Pešić (od 82. Rakonjac).


 

1 komentar

1 komentar

  1. milanristivojevic1

    milanristivojevic1

    17.05.2023. at 20:34

    Penal za Zvezdu i crveni karton za TSC.Guranje Zvezde da osvoji duplu krunu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.