Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

LA LIGA Real jezdi ka tituli, ali je pobeda u Baskiji ostala u senci oproštaja legende od fudbala (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

David Silva pred početak meča u San Sebastijanu (Foto: Beta/AP)

Teško da iko može da zaustavi “kraljevski klub” na putu do povratka na španski fudbalski tron posle dve godine posta. Iako u sasvim promešanom sastavu, bez Belingema, Vinisijusa Žuniora i Rodriga, sa Hoseluom kao lažnom devetkom, s kojom Madriđani igraju celu sezonu, ekipa Karla Anćelotija je bez većih problema prošla kroz čuveno špansko letovalište, na krajnjem severu te zemlje: Real Sosijedad – Real Madrid 0:1 (0:1).


Na meču Las Palmas – Đirona, naša kladionica nudi kvotu 6.25 za igru X-X.


Moguće da je va utakmica u orbitu lansirala novu zvezdu evropskog fudbala, 19-godišnjeg Turčina Ardu Gulera koga su od početka sezone mučile povrede. Ipak, meč je prošao u znaku legende španskog fudbala i čoveka koji je ove večeri zvanično otišao u penziju.

To je David Silva, čovek koji je do 2020. i dolaska u Sosijedad, a inače nije Baskijac (ponikao u Valensiji), 10 godina igrao za Mančester siti, sa kojim je četiri puta osvojio Premijer ligu. Želeo je 38-godišnji Španac da odigra još jednu sezonu, ali mu to nije dozvolila teška povreda kolena.

Na početku meča, pojavio se naa terenu sa sinom u naručju. Izveo je početni udarac. I njegov poslednji u profesionalnom fudbalu.

LA LIGA, 33. kolo

Petak

R. Sosijedad – Real Madrid 0:1 (0:1)

(Guler 29)

Subota

14.00 Las Palmas – Đirona

16.15 Almerija – Hetafe

18.30 Alaves – Selta Vigo

21.00 Atletiko Madrid – Atletik Bilbao

Nedelja

14.00 Kadiz – Majorka

16.15 Granada – Osasuna

18.30 Viljareal – Rajo Valjekano

21.00 Betis – Sevilja

Ponedeljak

21.00 Barselona – Valensija

Standings provided by Sofascore

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.