Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

LIDER RUTINSKI Majstorija Viga levom nogom… Zvezda već u utorak može do šeste krune u nizu (VDEO)

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Radost fudbalera Crvene zvezde posle pogotka Viga (Foto: Starsport)

Možda već u utorak, možda u prvom kolu plej-ofa… Pitanje je dana kada će Crvena zvezda da osvoji šestu krunu u nizu, pošto ima ogromnu prednost na vrhu tabele. Pred start završnog dela sezone, lider je savladao Radnički 1923 sa 2:0 (1:0), a posle ranog vođstva sjajnim golom Argentinca Viga, trijumf je u 78. minutu obezbedio rezervista Mitrović.


LIGA ŠAMPIONA Benfika u utorak (21.00) dočekuje Inter, a u MaxBetu kvota na trijumf tima iz Portugalije je 2.20.


Već u šestom minutu Crvena zvezda je povela. Kings Kangva je iz slobodnog udarca iskosa šutirao, lopta je pogodila bližu stativa i odbila se pravo do Aleksa Viga. I onda je Argentinac efektno pogodio sa dvadesetak metara i to – levom nogom. Crveno-beli su nastavili sigurnim korakom ka šestoj šampionskoj tituli u nizu.

Veliku priliku da duplira prednost propustio je Aleksandar Katai u 17. minutu, posle odlične kombinacije Ivanića i Rakonjca. Šutirao je, međutim, pored gola, pošto je izbegao ofsajd, pa nije uspeo u tom trenutku da stigne do 102. gola u dresu Crvene zvezde.

ZBOG KAZNE PRED PRAZNIM TRIBINAMA

Rasterećeni Radnički pokušavao je da igra, da dođe do neke šanse, često je izlazio u presing. Nisu se Kragujevčani branili, pošto je lider rano poveo.

Ritam u prvom delu je padao kako se bližio odmor, crveno-beli od 17. minuta i šanse Kataija nisu zapretili, dok se gosti pokušali preko Činedua i Vlajkovića, koji nisu pogodili okvir gola.

Zbog kazne, ova utakmica igrale se pred praznim tribinama…

Crveno-beli nisu imali pomoć “delija” (Foto: Starsport)

Sport ritam iz završnice prvog poluvremena, nastavio se i u drugom. Crvenoj zvezdi kao da je 1:0 bilo dovoljno, Kragujevčani nisu uspevali da budu konkretniji, vodila se uglavnom borba na sredini terena, uz mnogo grešaka.

PRATIĆE SE REZULTATI TSC-a I ČUKARIČKOG

Do 70. minuta čekalo se na nešto konrektnije u nastavku. Tada je, posle kornera koji je izveo Kangva, Katai poslao loptu glavom pored stative. Pokušao je i Mitrović iskosa u 77. minutu, ali je Mladenović odbranio i poslao loptu u korner. Samo minut kasnije, ovog puta sa druge strane i posle udarca desnom nogom, Mitrović je savladao golmana Kragujevčana i obezbedio trijumf.

Crvena zvezda je ovom pobedom pobegla TSC-u i Čukaričkom čak 23 (Partizanu 25), pa već u utorak može da postane šampion. Uslov je da ne pobede ni ekipa iz Bačke Topole (gostuje Voždovcu), ni Čukarički (dočekuje Partizan). Ako se sve ostvari, crveno-beli će šesti put uzastopno da postanu šampioni, ovog puta pre plej-ofa.

Stefan Mitrović postiže drugi gol (Foto: Starsport)


CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 1923 2:0 (1:0)

Strelci: Vigo 6, Mitrović 78.

Stadion: “Rajko Mitić”.

Igrano bez prisustva publike.

Sudija: Marko Delibašić (Vrbas).

Crvena zvezda: Borjan, Vigo (od 85. Nikolić), Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović (od 46. Srnić), Kangva, Prucev (od 65. Mituljikić), Ivanić (od 65. Mitrović), Katai (Mijatović 79), Rakonjac.

Radnički 1923: Mladenović, Vlajković, Ponjević (od 86. Milojević), Miličić, Pecelj, Krajišnik (od 80. Vidović), Ivanović, Malić (od 86. Tomović), Đurić, Evandro (od 69. Maksimović), Činedu (od 79. Jovanović).


SUPERLIGA SRBIJE, 30. kolo

Ponedeljak

Mladost Lučani – Mladost GAT 0:0

Kolubara – Spartak 2:1 (0:0)

(Đuranović 58, Ilić 73 – Đurasović 48)

Crvena zvezda – Radnički 1923 2:0 (1:0)

(Vigo 6, Mitrović 78)

Utorak

16.00 Vojvodina – Novi Pazar

18.00 Čukarički – Partizan

18.00 Voždovac – TSc

Sreda

16.00 Radnički Niš – Javor

18.00 Radnik – Napredak

Tabelu Superlige Srbije možete da pogledate OVDE.

PROČITAJTE JOŠ:

DOK SE ČEKA ODGOVOR IZRAELCA Ima li Zvezda plan “B”?

ALARMANTNO STANJE NA KOSOVU I METOHIJI Čelnici FSS hitno poslali pismo predsedniku UEFA: Želimo da izbegnemo eskalaciju eventualnog nasilja!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.