Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

LIGA EVROPE “Delije” priželjkuju “policajce”, Barsa raznela Napoli i nije dobrodošla u Beograd, Braga prošla Šerif na penale (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Barselona je pokorila Napulj (Foto: Beta/AP)

Fudbaleri Crvene zvezde sada znaju svih osam potencijalnih rivala u osmini finala Lige Evrope. Barselona je svakako rival za izbegavanje.


Italija: Na meču Milan – Udineze, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru 1-1.


Katalonci su posle remija 1:1 na Kamp Nou demolirali Napoli na sred San Paolo stadiona 4:2. Četa Ćavija Ernandeza je već posle 45 minuta tri puta zatresla mrežu rivala u gradu podno Vezuva.

“Blaugrana” je povela već u 8. minutu pogotkom Albe na asistenciju brzonogog Traorea. Pet minuta kasnije bilo je 2:0 za Katalonce kada je De Jong iskoristio asistenciju Toersa. Napoli se u igru vatio golom Insinjea iz penala, da bi Pepe vratio dva gola prednosti Barseloni u 45. minutu. Tačku na Napolitance stavio je Obamejang golom u 59. minutu za 4:1. Napoli je do kraja utakmice uspeo samo da ublaži poraz golom Politana u 87. minutu.

Rendžers je dokusurio Borusiju iz Dortmunda. “Policajci” iz Glazgova su sa 4:2 slavili u Nemačkoj, da bi u revanšu na Ajbroksu poveli golom Tavernijea iz penala u 22. minutu. “Milioneri” se nisu predavali pa su bili nadomak da anuliraju prednost šampiona Škotske.

Belingem je u 31. minutu izjednačio na 1:1. Samo deset minuta kasnije mladi Englez je asistirao za Malena, a Holanđanin pogodio za 1:2. Borusiji je tada nedostajao gol bar za produžetke. Nade Nemaca u vodu su pale u 57. minutu kada je Tavernije postigao svoj drugi gol za 2:2. Rendžersu je u 67. minutu posle intervencije iz VAR sobe poništen gol koji je postigao Kent.

Betis je sa 3:2 pobedio Zenit u Sankt Peterburgu, ali su Rusi zamalo napravili iznenađenje u Sevilji. Utakmica je završena 0:0, a Zenitu je poništen gol u 91. minutu. Postigao ga je Čistjakov, ali je stigao signal iz VAR sobe i radost navijača ruskog tima je bio kratkog daha. Betis je prošao dalje.

Portugalci su anulirali poraz u Tiraspolju 2:0 protiv Šerifa. U 90. minuta bilo je 2:0 za četu Karvalhala. Golove za Bragu postigli su Medeiroš u 17. minutu i Orta u 43. minutu. Pitanje pobednika rešeno je posle penala u kojima su Portugalci salvili sa 3:2. Tragičari za Šerif bili su Dulatno, Bruno i Radeljić koji su promašili prva tri penala, tačnije dva je odbranio golman Mateus. Čak ni promašaji Ruiza i Karma nisu bili dovoljni da se Moldavci vrate u igru.

Tako Crvena zvezda zna sedam od osam mogućih rivala za osminu finala Lige Evrope, a to su Sevilja, Porto, Lajpcig, Atalanta, Barselona, Betis, Rendžers i Braga. Nema sumnje da se “delije” nadaju “policajcima” iz Glazgova ili Tiraspolja.

BARAŽ ZA OSMINU FINALA:

Četvrtak:

Dinamo Zagreb – Sevilja 1:0 (0:0). Prvi meč: 1:3.
(Oršić 65)

Lacio – Porto 2:2 (1:1). Prvi meč: 1:2.
(Imobile 19, Kataldi 90+5 – Taremi 31 penal, Uribe 68)

Olimpijakos – Atalanta 0:3 (0:1). Prvi meč 1:2.
(Maele 40, Malinovski 67, 69)

Real Sosijedad – RB Lajpcig 1:3 (0:1). Prvi meč: 2:2.
( Zubimendi 67 – Orban 39, Silva 59, Forsberg 89)

Braga – Šerif 2:0 (2:0) – 3:2 penali. Prvi meč: 0:2.

(Medeiroš 17, Orta 43)

Rendžers – Borusija Dortmund 2:2 (1:2). Prvi meč: 4:2.

(Tavarnije 22 penal, 57 – Belingem 31, Malen 41)

Napoli – Barselona 1:4 (1:3). Prvi meč: 1:1.

((Insinje 23, Politano 87 – Alba 8, De Jong 13, Pike 45, Obamejang 59)

Betis – Zenit 0:0. Prvi meč: 3:2.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.