Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

LIGA NACIJA Srbija izgubila od SAD

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Odbojkaši Srbije u trojnom bloku (Foto: FIVB)

Odbojkaši Srbije poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država u Sofiji sa 3:1 (26:24, 23:25, 25:23, 25:20) u prvom kolu druge sedmice Lige nacija. Meč je trajao 107 minuta.


LIGA NACIJA: U 5 sati ujutro igraju Francuska – Holandija, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Francuske 1.23. 


Izabranici Igora Kolakovića nisu uspel ida savladaju do sada neporažene Amerikance, u meču u kome se tokom prva tri seta vodila prava rovovska borba. Igrala je Srbija mirno, koncentrisano i borbeno, što je proizvod kvalitetne igre, ali su isto tako igrale i SAD.

Odlučivala je jedna lopta o pobedniku seta, a tu su naši rivali imali više sreće i umeća i poveli sa 2:1 u setovima. U četvrtom setu su SAD vodile sa 15:9, ali je Srbija uspela da smanji na 17:13, pa zatim i 22:18, ali su SAD četvrti set dobile sa 25:20, a meč sa 3:1.

Najbolji kod Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 20 poena, a pratili su ga Pavle Perić sa 16 i Miran Kujundžić sa 12 poena. Amerikance je do pobede predvodio Tori Defalko sa 25 poena, dok je Kajl Ensing zabeležio 13, Eron Rasel 12, a Dejvid Smit 11 poena.

Srbija će drugi meč u Sofiji odigrati protiv Brazila u četvrtak od 15:30 časova po našem vremenu. Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.
Finalni turnir u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 20. do 24. jula u Bolonji, u Italiji.

Srbija je osma u grupi sa šest poena, dok je Amerika na prvom mestu sa 14 bodova. U narednom kolu, Srbija će u četvrtak od 15:30 igrati protiv Brazila, dok će se Amerika sastati sa Iranom.

PROČITAJTE JOŠ:

EGZIBICIJA Đoković bolji od Kanađanina u Lodonu

Pobeda Vojvodine u drugom meču na pripremama u Sloveniji

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.