Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

PORAZ, ALI ČASTAN Lajpcig utišao “Marakanu”! Baharova Zvezda nije za elitu, ali ako bude ovakva u Bernu, može u Ligu Evrope

Emir Selmani

Objavljeno

,

Duel Crvene zvezde i Lajpciga u Beogradu (Foto: Starsport)

Novi poraz Crvene zvezde u Ligi šampiona za oproštaj od najjačeg fudbala na kontinentu. Lajpcig je u četvrtom kolu G grupe elitnog takmičenja slavio na “Marakani” sa 2:1 (1:0) i obezbedio plasman u nokaut fazu. Strelci za goste bili su Ćavi Simons u 8. minutu i Lois Openda u 77. minutu. Prvak Srbije ublažio je poraz autogolom Benjamina Henrihsa u 81. minutu.


PARAGVAJ: Olimpija Asunsion i Sportivo Lukenjo sastaju se u 00.30, a kvota kladionice MaxBet na tip 1 je 1.85.


U drugom meču G grupe aktuelni prvak Evrope Mančester siti rutinski je savladao Jang bojs sa 3:0 (2:0) i učinio uslugu prvaku Srbije koji sada ima bolju gol-razliku od Švajcaraca. Zvezda je ostala na jednom bodu, koliko ima i Jang bojs i jasno je da bi duel ova dva tima u Bernu 28. novembra mogao da odluči koja će ekipa na proleće da nastavi takmičenje u Ligi Evrope.

Uz pristup kao u drugom poluvremenu protiv Lajpciga, imaju čemu da se nadaju crveno-beli. Ne bi valjalo da ostave odluku za poslednje kolo i duel 13. decembra protiv Mančester sitija u Beogradu.

“LEPOTICA” SIMONSA

Lajpcig je pritiskao Zvezdu od prvog minuta i Nemcima se inicijativa isplatila. Pevale su “Delije” pesmu “Daj gol” i priželjkivale vođstvo tima Baraka Bahara, ali su samo prizvale “lepoticu” Ćavija Simonsa u osmom minutu.

Mladi Holanđanin vukao je loptu dvadesetak metara, niko mu od igrača crveno-belih nije prišao kako treba i pokušao da ga “zatvori”. Imao je Simons sve vreme sveta da se namesti, uđe u šesnaesterac i prelepim udarcem pogodi dalji ugao Omrija Glazera. Holanđanin je i na meču u Lajpcigu bio strelac protiv Zvzede.

Ćavi Simons slavi gol (Foto: Starsport)

CRVENI KARTON ZBOG REAKCIJE KLUPE

Prepustili su gosti posle vođstva nakratko posed Crvenoj zvezdi, umalo da ih to košta u 17. mintu. Golman Blasvih ispustio je loptu posle centaršuta sa desne strane, nije stigao Ivanić da je ćušne u mrežu.

Bizarna situacija u 20. minutu. Lois Openda pokušao je da stigne jednu loptu koja je izašla u aut i ušao je u sukob sa klupom prvaka Srbije. Sudija Danijele Orsato pokazao je crveni karton Nikoli Todoriću, kondicionom treneru šampiona Srbije. Bio je tu i Vujadin Savić u raspravi sa napadačem gostiju, ali nije isključen.

 

POTPUNA NEMOĆ I GLAZER KAO SPASILAC

Nemoćna je bila Crvena zvezda potpuno u prvih 45 minuta. Premalo tačnih pasova, premalo vremena su crveno-beli provodili na polovini Nemaca. Sa druge strane potpuno druga priča.

Ekipa Marka Rozea prelako je dolazila na 30 metara od gola i kreirala poluprilike i poluprilike u završnoj trećini igrališta. Čak 17 puta šutirali su “bikovi” ka golu prvaka Srbije u prvom delu igre, previše je to za 45 minuta fudbala. Za to vreme domaćin je uputio samo dva šuta ka golu Blasviha, nijedan nije išao u okvir.

 

Utakmica između Crvene zvezde i Lajpciga (Foto: Starsport)

Da ne bude 2:0 za goste u 45. minutu pobrinuo se Omri Glazer. Rodić je kriminalno pogrešio, Openda je izašao sam na Izraelca, nije imao jasnu ideju šta će, pokušao da obiđe golmana Zvezde, ali Glazer se bacio kao mačka. Odmah zatim sevnula je kontra preko Bukarija koji je ušao u veliku priliku, ali je bio u ofsajdu.

Minut kasnije ponovo se otvorila livada za igrače Lajpciga i brisan prostor ka golu crveno-belih. Obrukao se Emil Forsberg koji je od Opende dobio loptu kao na tacni ili na treningu, ali je promašio zicer.

 

Utakmicu četvrtog kola Lige šampiona u Ljutice Bogdana posmatrao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na “Marakani” (Foto: Starsport)

PRITISAK ZVEZDE, PA ŠANSE ZA ŠEŠKA

Ubacio je Barak Bahar na poluvremenu mladog Kostu Nedeljkovića umesto Srđana Mijailovića, a indisponiranog Žan Filipa Krasoa zamenio je Šerif Endiaje. I upravo je Senegalac imao veliku šansu već u 47. minutu.

Međutim, previše je petljao, nije šutirao na vreme i uposlio je Ivanića koji je bio izblokiran. Za pet minuta drugog poluvremena Zvezda je delovala bolje i opasnije nego u čitavom prvom delu igre!

Olako su gosti mogli do novog gola. Benjamin Šeško povukao je u 51. minutu loptu od centra igrališta, sjajno šutirao i pogodio stativu. U nastavku akcije slovenački napadač obrukao se i loše zahvatio loptu s pet metara od gola.

 

Međutim, nastavila je Crvena zvezda sa pritiskom. Aktivni su bili igrači crveno-belih oko šesnaeserca Lajpciga, ali nisu uspevali po pljusku da inicijativu konkretizuju šansom, konkretnim udarcem u okvir gola ili golom.

Mirko Ivanić i Mohamed Simakan (Foto: Starsport)

Bacio je sve karte u napad Barak Bahar uvođenjem Pitera Olajinke umesto Mirka Ivanića. Marko Roze odlučio se da sačuva vođstvo, Tako je napadača Šeška zamenio defanzivac Lukas Klosterman.

ŠANSA ZA OLAJINKU

Olajinka je u 73. minutu imao lepu priliku, ali šutirao je pravo u Blasviha. Endiaje je kasnije bio u ofsajdu, ali svejedno nije pogodio gol već golmana Lajpciga.

 

OPENDA BEŽI RODIĆU, PA AUTOGOL

Kažnjeni su crveno-beli jer nisu upeli dobar period igre da pretoče u gol. Lois Openda pobegao je Milanu Rodiću u 77. minutu, nije uspeo defanzivac prvaka Srbije da ga zaustavi, a Belgijanac je loptu poslao u bliži ugao gola Glazera.

 

Ubacio je odmah zatim Barak Bahar mladog napadača Jovana Mijatovića i krenuo je domaćin u juriš. Isplatilo se. Gelor Kanga je centrirao, lopta je blago zakačila Benjamina Henrihsa i završila u mreži Blasviha. Igrao se 81. minut. Pisao se autogol Henrihsu.

 

Imao je Piter Olajinka veliku šansu u 92. minutu, sjajno šutirao iz voleja, ali odlično je odbranio Blasvih. Šteta… Ostalo je 1:2.

 

Crvena zvezda – Lajpcig 1:2 (0:1)

Grad: Beograd. Stadion: “Marakana”. Gledalaca: Oko 48.000. Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Strelci: Henrihs autogol 81 – Simons 8, Openda 77

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović (od 46. Nedeljković), Điga, Dragović, Rodić (od 85. Katai) – Hvang, Kanga – Bukari, Ivanić (od 70. Olajinka) , Lučić (od 78. Mijatović) – Kraso (od 46. Endiaje)

Lajpcig: Blasvih – Henrihs, Simakan. Lukeba, Raum – Hajdara (od 83. Zivald) , Šlager (od 84. Šlager), Simons (od 75. Karvaljo), Forsberg (od 70. Baumgartner) – Openda, Šeško (od 70. Klosterman)

9 Komentara

9 Comments

  1. CZV FAN

    07.11.2023. at 23:00

    Kakav bre vise castan poraz?
    Alooo bre to su klošari..pogotovo Rodić covek se usrao u gace i daje im poklon za poklonom…ovo je skandal bre vise…alo na nasem stadionu oni imaju 24 udarca na gol …pa roknite se bre klošari svi komplet sram vas i stid bilo!
    Sramotite taj dres sto nosite!
    Neki momci su ginuli i pobedili Liverpul na ovom stadionu a neki lade jaja i jebe im se zajedno sa gospodinom Barakom Baharom!
    Mislite li da ste zasluzili ovakvu podrsku?
    NISTE!!!
    SKANDALOZNO IGRATE!
    Na sta ovo lici?

  2. Nino

    07.11.2023. at 23:00

    Samo da ne nalete na Cukaricki I Vozdovac ,3:0 u Bernu za Jang Boys ,Zeljko kad hoce da j… igra sa stokom dva puta u 3 dana ,u petak svim srcem uz Barsu ,slava navijacima Galate 🖤🤍🖤🤍🖤

    • ejjj

      07.11.2023. at 23:17

      Nacice te neko kad tad, za ovo sto pises bolesniku jedan, smradino ogavna

    • Aleksandar

      07.11.2023. at 23:40

      Djubre jedno odvratno, nemojte da mi zabranjujete komentar jer ovaj bolesnik nista drugo i nezasluzuje! Gamadi jedna pogana!

  3. Nabiotena

    07.11.2023. at 23:03

    Nije Zvezda Baharova niti je Bahar za Zvezdu, to pod hitno još večeras pedalirati bez razmišljanja.

  4. Govnardski SK

    07.11.2023. at 23:23

    Rekao sam da ce biti dupla dvojka,da je bilo bar jos dva gola u mrezi ali ni ovako nije lose.Ocekujem poraz protiv J.bojsa a uzporaz posebno me je obradovala kisa.Skupe karte,pogubljeni zivci i jos kisa , pa gde ces vise.

    • franjevcu

      07.11.2023. at 23:28

      Ti ono nam pricas o mrznji ?? Ti??? Licemercina jedna

    • 23232

      07.11.2023. at 23:28

      Ti ono nam pricas o mrznji ?? Ti??? Licemercina jedna

  5. Šole

    08.11.2023. at 00:07

    Terzo oglasi se,najboli tim CZ u istoriji kluba tvrfio Terza posle Fiorentine-već vifjeni u finalu lige šampiona.Kud se obrukaste i to pred ptedsefnikom države.On vam je bio maler.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.