Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE Real je skinuo krunu Mančester sitiju, penali bili kobni za četu Pepa Gvardiole (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Radost fudbalera Reala (Foto: Beta/AP)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona na Etihadu je Real Madrid posle boljeg izvođenja penala 4:3 pobedio Mančester siti i plasirao se među četiri najbolja tima Evrope. U 90 minuta bilo je 1:1, a u prvom meču u Madridu 3:3.


Na meču Atalanta – Liverpul, naša kladionica nudi kvotu 1.98 za igru ug 4+.


Nije prošao večeras bolji tim i tim koji je stvorio više šansi. Prošao je dalje “kralj”, prošao je dalje tim koji je 14 puta osvajao “ušati pehar”. Skinuo je Karlo Anćeloti krunu Pepu Gvardioli i njegovoj kaznenoj ekspediciji. Ipak, idemo redom…

PRVO POLUVREME – RODRIGO ŠOKIRAO ETIHAD

Mančester siti je pritisnuo od samog starta, ali je Real Madrid poveo iz prvog kontranapada. Belingem je u 12. minutu sjajno gurnuo loptu u kazneni prostor do Vinisijusa, Brazilac je ubacio na peterac oštru loptu, šutirao je Rodrigo, Ederson je prvo odbranio, ali se lopta odbila do napadača Reala koji poporavni nije propustio – 0:1. Samo pet minuta kasnije je uzvratio Mančester siti, Haland je pokušao glavom preko gola.

Rodrigo postiže gol (Foto: Beta/AP)

U 19. minutu smo videli dve sjajne šanse za “građane”. Prvo je Haland posle centaršuta De Brujnea pogodio šutem glavom prečku, a Bernardo Silva je odbitak sa dva metra poslao pored gola. Obrukao se Portugalac, a nervoza kod domaćih navijača je bila sve veća.

U 27. minutu je dobro šutirao De Brujne, ali je Lunin bio siguran na golu. Real se povukao, nije pokušavao da napadne Mančester siti. Samo devet minuta kasnije u dobroj prilici se našao Griliš, ali je udarac reprezentativca Engleske izblokiran. Prvo poluvreme je završeno u korist “kraljevskog kluba” – 1:1.

DRUGO POLUVREME – DE BRUJNE ZA SPAS

Samo što je počelo prvo poluvreme bilo je gusto pred golom Real Madrida. Šutirao je u 47. minutu Griliš, ali je Lunin intervenisao. Samo šest minuta kasnije je ukrajinski golman zaustavio i pokušaj glavom Fodena. Činio je Lunin čuda na golu Reala, pa je u 70. minutu skinuo sjajan udarac Griliša.

U 76. minutu je Siti stigao do zasluženog izjednačenja. Belgijanac se najbolje snašao u kaznenom prostoru i pogodio – 1:1. Samo dva minuta kasnije je “KDB” mogao do novog gola, Doku je probio po levom boku, vratio loptu na peterac, a Belgijanac je lansirao loptu tik iznad prečke. U 82. minutu je sjajni vezista centrirao na Akanđija, ali je ovaj zamalo promašio. Poslednju šansu u regularnih 90 imao je Haland, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.

De Brujne je izjednačio (Foto: Beta/AP)

PRODUŽECI – ČEKALI SE PENALI

U prvih 15 minuta nismo videli veliki broj šansi. Možemo reći da smo videli samo jednu i to od gostiju. Prvu od gola Rodriga iz 12. minuta. Diaz je centrirao, a Ridiger je pokušao glavom, lopta je završila pored gola.

U drugih 15 minuta šansi ni da nije bilo. Samo je Foden pokušao u 120. minutu, ali bez promene rezultata. Pobednika su odlučili penali. Inače je Pep Gvardiola pred produžetke iz igre izveo očajnog Halanda.

PENALI – FORTUNA NA STRANI REAL MADRIDA

Seriju penala je golom otvorio Alvarez koji je ušao umesto Halanda. Kod Reala je tukao Modrić, ali mu je udarac odbranio Ederson. Mančester siti je poveo – 1:0.

Uzvratio je Modriću, Bernardo Silva koji je šutirao pravo u Lunina, koji mu je uhvatio živu loptu. Belingem je bio precizan za 1:1.

Treću seriju je otvorio Kovačić, Lunin mu je odbranio. Bio je to drugi promašaj Hrvata ove večeri.  Vaskez je doneo prednost Realu – 1:2.

Foden je u četvrtoj seriji izjednačio na 2:2. Ipak, uzvratio je kapiten Reala – Načo – 2:3.

Hrabra je odluka bila Gvardiole da mu peti penal šutira Ederson. Golman Mančester sitija je pogodio za 3:3.  Pobedu Realu je doneo Ridiger golom za 4:3 i plasman u polufinale Lige šampiona.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.