Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

MADAR “ODJAVIO” BOSTON SELTIKSE “Grobari” slave patriotizam mladog Izraelca

Darko Noveski

Objavljeno

,

Jam Madar odbio da igra Letnju ligu (Foto: Starsport)

Delovalo je da bi ovog leta mladi Jam Madar mogao da napusti Partizan i preseli se u najjaču ligu sveta, ali je na kraju presudio patriotizam. Mladi košarkaš najverovatnije ostaje u Partizanu.


JAPAN Varen Nagasaki dočekuje Blaubilc, a kvota na keca u kladionici MaxBet je 1.63.


Jam Madar draftovan je od strane Boston Seltiska. Plan je bio da ovog leta napusti Beograd i zaigra u NBA letonoj ligi. Da pokuša da se izbori za ugovor, ali…

Izraelac je odustao od Letnje lige. Kako javlja “Izrael Hajom”, Jam Madar je obavestio čelnike Boston Seltiksa da ne želi da igra Letnju ligu, već da pomogne Izraelu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Ova vest je značajna i za Partizan pošto samim odustaljanjem od Letnje lige (7. do 17. jul u Las Vegasu) Madar neće obući dres Bostona, koji ga je draftovao 2020. godine. Mladi Izraelac će nastaviti da se razvija u crno-belom dresu pod dirigentskom palicom Željka Obradovića, a naredne sezone će igrati Evroligu što je sasvim sigurno uticalo da ne menja sredinu u kojoj ima prostora za napredak.

Jam Madar je za Partizan potpisao leta 2021. godine i obavezao se na trogodišnju saradnju. U prvoj sezoni u klubu iz Humske odigrao je 33 utakmice u ABA ligi. Prosečno je na terenu provodio 18 minuta uz sedam postignutih poena i 2,2 asistencije. Iz Bostona su dolazili u Beograd da prate razvoj plemejkera, Bred Stivens je u decembru sa lica mesta pratio mečeve crno-belih.

Tako je na Letnju ligu u San Francisko otišao samo Balša Koprivica, ali se očekuje da se centar vrati u Partizan. Na radaru NBA klubova je Kevin Panter. U slučaju da se Amerikanac izbori za ugovor Partizan će da dobije određeno obeštećenje.

KO JE DO SADA NAPUSTIO PARTIZAN?

To su igrači kojima su istekli ugovori. Među njima su Rodions Kuruc, Dalas Mur, Nemanja Dangubić i Matijas Lesor. Ugovor je istekao Radetu Zagorcu, ali bi on mogao da dobije novi.

Na upravi Partizana je sada da pronađe adekvatne zamene i pojača se za povratak u Evroligu. Nema sumnje da trio Ostoja Mijilović, Zoran Savić i Željko Obradović radi na pronalaženju evroligaških pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ

MAXBET SPORT SAZNAJE – PONUDA NA STOLU Gigant želi Erakovića, pregovori zakazani za 3. jul!

JEDNA SLIKA I “ZEMLJOTRES” Dilejni poslao poruku “grobarima”… (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.