Budimo u kontaktu

Blog

MAGIJA FA KUPA Sitijeva šestogodišnja sreća, Kembridževa bajka, Palas ima supertalenta!

Engleski fudbal

Objavljeno

,

Barem 5-6 godina u nizu Siti nije imao ozbiljnijeg rivala u domaćim kupovima sve do polufinala. (Owen Humphreys/PA via AP)

Ne postoji ni slično takmičenje na svetu. To je bar moje mišljenje.

Starije ne postoji. To je činjenica.

Treće kolo počelo je u petak kada je Mančester siti na ekskurziji u Svindonu spakovao četiri komada, ali i primio je jedan da se upotpuni praznik u Viltširu.

Već postaje konstantna tema na stranici Siti i žrebovi koji su im naklonjeni, a to je tako zato što ne prestaje. Barem 5-6 godina u nizu Siti nije imao ozbiljnijeg rivala u domaćim kupovima sve do polufinala.

Da se razumemo, niko ne dovodi u pitanje snagu Gvardioline ekipe, ali ipak je lakše kada imaš četvrtoligaše do polufinala pa možeš da čuvaš igrače za druga takmičenja, ako ništa drugo. Da ne napominjem da možeš i ispasti od nekog ozbiljnijeg tima.

U prošlosezonskom FA kupu u 1/16 finala igrali su Liverpul i Mančester junajted, a Liverpul je pre toga morao na Vila Park. Junajted je ove godine izvukao Vilu odmah….

Ne kažem da je namešteno, ne kažem da ne bi osvajali da je drugačije, samo kažem da je preterano da imaš sreće 6 godina u nizu i da je normalno da te ostali navijači već zezaju na račun toga.

Prihvati šalu na svoj račun.

Inače, mali Palmer će da bude top igrač!


SAUTEMPTON – BRENTFORD X&0-2 SVE ME VUČE NA 1:1


SUBOTA

Šta bi FA kup bio bez ogromnih iznenađenja i preokreta?

To nije izostalo ni ovog puta. Niželigaši pucaju visoko i padaju čak i premijerligaši.

Za mene najveće iznenađenje definitivno je Kiderminster Heriers koji je izbacio klub četiri ranga iznad svog. Član šeste lige (Nacionalna Liga Sever) dočekao je Reding našeg Veljka Paunovića i priredio predstavu koju 5.178 gledalaca dugo neće da zaborave.

Paunović je dobio samo dve od poslednjih 11 utakmica i izmenio je osam igrača prve postave, a čak šest novih su bili mlađi od 21 godinu. (foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©)

Ipak, na poluvreme su otišli sa prednošću. Bili su tu Puškaš, Halilović i Deni Drinkvoter.

Uporni domaćini, koji su 79 mesta ispod na piramidi engleskog fudbala, osetili su svoju šansu. Navijači Redinga skandirali su „this is embarrassing“ pre nego što je nastalo opšte ludilo utrčavanja na teren i slavlja domaćih.

Paunović je posle izjavio da se nisu osećali sigurno i da su upadali u verbalne sukobe sa navijačima. Teški trenuci u Redingu.


REDING – FULAM 2&G2+ PAUN I MITAR ALI BEZ PRAŠTANJA


I za Njukasl popodne gotovo da nije moglo biti gore. Zapravo počelo je dobro sa dobrodošlicom Tripijeu, a završilo frustracijom.

Prva sezona u FA kupu pod novim vlasnicima već je završena i to od strane trećeligaša Kembridž junajteda. Drugim rečima Kembridž je izbacio iz kupa najbogatiji klub na svetu ili Kembridž je pobedio isto premijerligaša ove sezone kao i Njukasl.

Pisao sam mnogo prošle sezone o Kembridžu i njihovom menadžeru Marku Boneru, koji ima samo 36 godina, a njihova bajka se samo nastavlja.

Strelac pobedonosnog gola Džo Ajronsajd odrastajući imao je samo jednog idola – Alana Širera. Sada je postigao pobedonosni gol na Sent Džejms Parku i živi svoj san.

Bugarski golman Dimitar Mitov je uz strelca heroj dana jer je imao nekoliko neverovatnih odbrana. Priznao je da želi u narednoj rundi svoj omiljeni klub – Mančester junajted. Želja mu se ipak nije ispunila jer su dobiti Luton.

U Njukaslu je ovo samo stavilo akcenat na pojačanja koja su potrebna da bi se ostalo u PL i još više na pojačanje u napadu koje je potrebno da se zameni Kalum Vilson. Vilson neće igrati do marta i to je katastrofalna vest za ovaj klub.


SANDERLAND – LINKOLN 1&3+ IDE NIZ BEZ PORAZA NA 11 I 3 BODA


Još jedan herojski podvig takođe uz preokret 2-1 viđen je u subotu. Hartlpul junajted iz četvrte lige okrenuo je Blekpul iz Čempionšipa i izbacio ih iz kupa.

Ovom klubu ovo je prvi dolazak do 4. runde od 2009. godine, a na putu do nje izbacili su dva kluba iz treće lige i jedan iz druge. U sledećoj rundi gostuju Kristal palasu što je izuzetna prilika za ove igrače, ali i za kasu kluba.

Izuzetno zanimljiv, i takođe je došao iz 1u 2, bio je i derbi južnog Londona između Milvola i Palasa. Domaći su poveli nakon strašne golmanske greške, ali onda je na scenu stupio mladi Majkl Olise.

Momak je pretalentovan! Jedan gol je postigao, a drugi namestio i jedno i drugo došlo je na isti način. Kao vrhunsko krilo – znaš šta će da uradi, ali ne možeš da ga zaustaviš.

Ulazi na jaču, levu, nogu i ne može mu niko ništa. Zapalio je Čempionšip prošle sezone zbog čega je Palas i platio 8.000.000 funti za njegove usluge. Izgleda kao fenomenalan potez već sad.

Što je najsmešnije Olise može da igra za Englesku, Francusku, Alžir i Nigeriju. Sve zemlje će se boriti svim silama da nastupa za njih. Bar bi trebalo.


FOREST GRIN – KOLČESTER 1&D2+ ROVERSI IDU U LIGU VIŠE


Još jedna utakmica iz 1 u 2 i još jedno iznenađenje priredio je Hadersfild na Turf Muru. Terieri su poslednji put izbacili klub iz elitnog ranga 1964. kada su pobedili na Stamford Briždu, a sada su skinuli skalp Barnliju.

Kao u Njukaslu i u Barnliju su izveli jaku postavu želeći pobedom da podignu moral u ekipi, ali to se neverovatno obilo o glavu. Barnli je poveo golom Rodrigeza na neverovatnu asistenciju Ešlija Vestvuda. Hadersfild je preokrenuo u poslednjih 15 minuta meča.

Plimut Argajl pobedio je na produžetke favorizovani Birmingem, koji je liga više, i nagrađeni su gostovanjem na Stamford Bridžu u sledećoj rundi.

Kiderminster je najniže plasiran klub koji je stigao do 4. runde, a sledeći je Boram Vud. Oni su izbacili Vimbldon, koji je dve lige iznad njih i to sigurnom pobedom sa golom u svakom poluvremenu.

Želeli su zvučnog rivala kako bi napunili klupsku kasu, ali na kraju će morati da se zadovolje Bornmutom u gostima. Možda i najmanji stadion koji su mogli dobiti od „velikih“.


BOLTON – VIKOMB 2&3+ VONDERERSI NE PROPUŠTAJU OVO


NEDELJA

U nedelju je sve nekako išlo normalno i došlo kako treba. Sve do poslednje utakmice.

Arsenal je drugi put u poslednje četiri sezone izbačen iz FA kupa od Notingem Foresta, kluba koji ih je zadužio na samom osnivanju.

Naime, kada je nastajao Dajal Skver, kako se prvobitno zvao Arsenal, među osnivačima ovog kluba u Rojal Ouk pabu bila su i dva čoveka iz Notingema koji su se zbog posla preselili u London i zaposlili u fabrici oružja.

S novim kolegama osnivali su klub, ali nisu imali dresove niti novca za njih. Svako je uložio po jedan novčić da bi osnovali klub, a vođa cele ideje Dejvid Danskin dodao je tri šilinga i kupio loptu.

Dva čoveka iz Notingema, Fred Bardsli i Moris Bejts, napisali su pismo svom bivšem klubu Forestu zamolivši ih da im pomognu oko dresova. Šumari su im poslali komplet tamno crvenih majica i zauvek zadužili Arsenal koji je promenio nijansu ali boju nikad.

Da li ovo Arsenal vraća Forestu neke dugove jer ovakva igra ne liči na profesionalne fudbalere?

Menadžera Foresta Stiva Kupera hvalim na sva zvona zar je ovako morao da mi vrati?

Izbaci moj tim već u 3. kolu?


MENSFILD – SVINDON GG4+ OVAKO I NIKAKO DRUGAČIJE


Šalu na stranu, ovaj čovek čega se prihvati to se u zlato pretvori. Prošle sezone Svonsi do plej-ofa, a ove uzima Forest i iz opasne zone podiže do ove visine i nije još kraj.

I pojačanja su mu odlična, baš se vidi da zna šta radi svakim potezom. Samo da ga uprava Foresta isprati, a Arsenal ako je neko morao da izbaci neka to budu oni.

S nestrpljenjem čekamo narednu rundu koja se igra prvog vikneda u februaru.

Dulle Varney

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.