Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

Maljković: Ostala sam u reprezentaciji zbog Danilovića

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Predrag Danilović i Marina Maljković (Foto: Starsport)

Marina Maljković će i naredne dve godine da sedi na klupi ženske košarkaške reprezentacije Srbije. Trofejni trener je produžila ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije (KSS) koji je istekao prošle godine.


EVROLIGA: Od 19 igraju Monako – Real, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.40. 


Ona je istakla da je ostala zbog predsednika KSS Predraga Danilovića.

Danilović je veliki razlog mog opstanka, to je sasvim sigurno. Verujem da je Saša Danilović garancija za ispunjavanje mojih košarkaških ambicija – rekla je Maljković na konferenciji za medije u Košrakškom savezu Srbije i dodala:

Sportski motiv uvek mora da postoji, ali on nije bio presudan u mojoj odluci da ostanem selektorka Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da zadnji napusti brod u slučaju problema. Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša stara lepa reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca Jovan Dučić, jeste rodoljublje i ona meni lepše zvuči.

Danilović nije krio zadovoljstvo što će Maljkovićeva i dalje da sedi na klupi Srbije.

Izuzetno sam srećan što smo postigli dogovor sa, pre svega, mojom prijateljicom, a onda i selektorkom ženske reprezentacije Marinom Maljković. Činjenica koja treba da se naglasi je Marinina predanost i odanost ovoj kući, Košarkaškom savezu, kao i reprezentaciji i u tome da svaki put kada treba da dođe provodi vreme u karantinu. Od pola godine ili koliko već bude sa reprezentacijom, provede sigurno tri-četiri meseca u karantinu, što pokazuje njenu predanost KSS i devojkama koje trenira. Ponavaljam da sam stvarno srećan i zadovoljan što će Marina sa nama biti još najmanje dve godine – rekao je Danilović.

Novak Đoković postao počasni građanin Budve (VIDEO)

Vukčević: Želim što više da naučim od najboljeg trenera u Evropi (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.