Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

MADRIDSKA RAZGLEDNICA Atletiko ima novog Srbina! Na potezu selektor

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Marko Antić u dresu Atletika (Foto: Privatna arhiva)

Često su Srbiji izmicali igrači koji su odlučili da igraju za druge reprezentacije.  “Orlovi” bi tako ostajali “kratkih rukava”. U Evropi imamo dosta talentovane dece, a Atletiko ponovo ima Srbina u ulozi štopera.


SRBIJA, SUPERLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Vojvodine protiv TSC-a (16:30) je 2.50.


Kapiten kadetske selekcije je Marko Antić. Dominira znanjem i visinom (191 centimetar) tako da je na potezu selektor da se uveri u potencija. Reč je o unuku pokojnog srpskog trenera Radomira Antića, koji je jedini na svetu vodio Atletiko (ispisao istoriju duplom krunom), Real i Barslonu.

Unuk se korak po korak probija prema najboljem timu “jorgandzija”. Ima dobar učinak sa svojom generacijom, ali konkurencija je baš jaka i poznato je da veliki klubovi vole da kupuju proverene. Neke ekipe iz Španije već zovu ovog defanzivca, kako bi se spremao za nastupe u “Primeri”, što se očekuje u bliskoj budućnosti.

ČETIRI KAMPA ZA MLAĐE SELEKCIJE

Da su uslovi za treninge preduslov za rezultate i stvaranje igrača pokazuje primer Atletika. Klub ima četiri kampa za mlađe selekcije na različitim destinacijama u gradu, a svi su sa perfektnom veštačkom travom i ostalim potrebnim objektima (popu teretane, recimo). Postoji i mini stadion, gde igra “B” tim i posebna baza za najbolju ekipu.

Sve deluje pod konac, treninzi su posle škole, popodne ili uveče. Traju po dva sata, a jedino ponedeljkom je slobodan dan. Ovakva praksa je godinama i sistem je postavljen baš na visok nivo.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.