Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

Međedović osvojio prvu ATP titulu u karijeri!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Hamad Međedović (Foto: Starsport)

Srpski teniser Hamad Međedović osvojio je danas ATP čelendžer u nemačkom Lidenšajdu, pošto je u finalu pobedio kineskog igrača Žižen Žanga sa 6:1, 6:2.


Naša kladionica nudi kvotu 1.95 da će Đoković i Van Rajthoven da odigraju više od 30 gemova.


Osamnaestogodišnji Međedović je u glavni žreb turnira na šljaci sa nagradnim fondom od 45.730 evra stigao iz kvalifikacija kao 395. na ATP listi, a 281. igrača sveta dobio je za samo 49 minuta.

Novopazarac je tri puta u prvom i dva puta u drugom setu oduzeo servis rivalu, kojem nije dozvolio nijednu brejk loptu.

Međedoviću je četvrta seniorska titula, ali prva u okviru ATP, jer je prethodne tri osvojio pod okriljem ITF i najveća u dosadašnjoj karijeri, donela 80 ATP bodova i ček na 6.190 evra, kao i skok za više od 130 pozicija na svetskoj rang listi.

Novu priliku za napredak na ATP listi Medjedović će imati naredne sedmice na izuzetno jakom ATP čelendžeru na šljaci u Salcburgu, čiji je nagradni fond 134.920 evra.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.