Budimo u kontaktu

LIGA KONFERENCIJE

MENIG PUCA OD SAMOPOUZDANJA Da završimo posao sa Spartom, pa idemo po pobedu u derbiju!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Kvinsi Menig postiže pobedonosni gol za crno-bele u Pragu (Foto: FK Partizan)

Praško proleće, da upotrebimo taj dobro poznati istorijski izraz, ali na jedan mnogo lepši, Partizanov način. Crno-beli su pobedom u Pragu došli na prag osmine finala Lige konferencija, pa nema sumnje da armija navijača jedva čeka naredni četvrtak, da se završi posao protiv Sparte i proslavi plasman među 16 najboljih ekipa u premijernom  izdanju ovog takmičenja.


PREMIJER LIGA: u subotu od 16 igraju Arsenal – Brentford, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.45.


Odigrao je Partizan taktički zrelo utakimicu na legendarnoj “Letni”. Jesu Česi napravili malo problema crno-belima na početku meča, ali kada su Stanojevićevi izabranici na delu videli s kim imaju posla, stvari su vrlo brzo postavljene na svoje mesto, a situacija na terenu bila pod kontrolom. Uostalom, posle te početne euforije domaćčina i tri dobre situacije pred golom Partizana, tek u prvom minutu nadoknade vremena Sparta je stvorila šansu, što dovoljno govori.

Lopta koju je u 78. minutu sa svoje polovine uputio Saša Zdjelar imala je oči i ugledala Kvinsija Meniga u punom trku, a Holanđanin je majstorskim potezom, lob udarcem, krunisao sve ono što su njegovi saigrači i on uradili do tog trenutka.

Super se osećam, drago mi je naravno, srećan sam zbog gola, ali ono što je najvažnije je da smo pobedili u vrlo teškoj utakmici. Sada smo jednom nogom u narednom krugu, ako dobro odradimo posao u Beogradu – kaže Kvinsi Menig za klupsku TV.

Dobro je stručni štab crno-belih pročitao Čehe. Znao je Stanojević da je fizička snaga jedan od glavnih aduta Sparte, ali je lider Superlige Srbije i u tom segmentu uspešno isparirao rivalu.

Sparta je vrlo dobar tim, dobar miks iskusnih i mladih igrača, ali i mi smo dobri. Znao sam da će biti “fifti-fifti” na početku, znao sam da će nam se ukazati šansa. Pobedili smo i nadam se da ćemo pobediti i sledeće nedelje i proći dalje – dodaje Menig.

Pred Partizanom je nedelja posle koje bi mnogo toga moglo da bude poznato, kada je epilog cele sezone u pitanju. Sledi duel sa Radničkim iz Kragujevca, pa revanš sa Spartom u četvrtak, a onda ono o čemu se već uveliko priča – derbi sa Crvenom zvezdom u komšiluku.

U nedelju imamo važnu utakmicu u ligi, pa Spartu u četvrtak, pa u nedelju, znate već šta igramo u nedelju – razvukao je Menig osmeh na pomen utakmice sa večitim rivalom.

Menig jedva čeka naredne izazove…

Svaka je utakmica važna, hoćete da osvojite ligu, da pobedite u derbiju… – puca od samopouzdanja Holanđanin posle pobede i gola koji je postigao u Pragu.

OBAVLJEN VEĆI DEO POSLA Evo ko bi mogao da bude naredni rival Partizana

NAJLEPŠE MOGUĆE VESTI Srbija ima dva predstavnika u Ligi šampiona!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.