Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Mikec i Arunović najbolji strelci u 2021. godini

Darko Noveski

Objavljeno

,

Damir Mikec najbolji u Srbiji za 2021. godinu (Foto: Beta/AP)

Streljački savez Srbije proglasio je danas Damira Mikeca i Zoranu Arunović za najbolje strelce u 2021. godini. Mikec je osmi put uzastopno izabran za najboljeg strelca godine u Srbiji. On je prošle godine osvojio srebrnu olimpijsku medalju vazdušnim pištoljem, dva srebra na Evropskom prvenstvu i dve srebrne medalje na Svetskom kupu.


AFRIČKI KUP NACIJA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Malija protiv Ekvatorijalne Gvineje je 1.70. Meč počinje u 20:00.


Godinu je završio na prvom mestu evropske i na drugom mestu svetske rang-liste za vazdušni pištolj.

Minula godina mi je svakako najuspešnija u karijeri. Presrećan sam postignutim, prezadovoljan što sam ponovo izabran za najboljeg u tako uspešnoj organizaciji sa bogatom tradicijom, kakva je Streljački savez Srbije. Prošla godina mi je bila najuspešnija do sada, ali ne želim da tako i ostane. Nemam mnogo vremena za odmor, za opuštanje, jer naredne Olimpijske igre su već 2024. godine – rekao je Mikec.

U svakom olimpijskom ciklusu je teže nego u prethodnom izboriti olimpijsku vizu i veći je izazov plasirati se na najveću svetsku smotru. Prvu šansu za kvotu za Pariz imaću na Svetskom prvenstvu na jesen. Neće biti lako, tada će na raspolaganju biti samo četiri kvote, ali moj cilj je da što pre dodjem do olimpijske ulaznice – dodao je Mikec.

Zorana Arunović je prošle godine u miks paru vazdušnim pištoljem sa Damirom Mikecom osvojila srebro na Evropskom prvenstvu i četvrto mesto na Olimpijskim igrama. Od rezultata se izdvajaju i ekipna bronza vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu i deveto mesto malokalibarskim pištoljem na Olimpijskim igrama.

Prošle godine sam ostvarila nekoliko visokih plasmana i osvajala medalje na velikim takmičenjima. Ipak, 2021. je mogla da bude i bolja za mene. Medjutim, treba imati u vidu da sam se suočavala sa različitim preprekama, bilo je nekih stvari koje mi nisu išle na ruku i to se odrazilo na rezultate. Nadam se da me loša sreća neće pratiti i u 2022. i da će tih prepreka biti manje – rekla je ona.

Za sada mi je prvi cilj da što pre na velikom takmičenju isprobam nova pravila. Prva dva Gran pri turnira na kojima se gadjalo po novim pravilima sam zbog bolesti propustila, zato sa nestrpljenjem čekam Svetski kup u Kairu u februaru – dodala je Arunović.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Goranu Mikecu, a prvo mesto u rangiranju najboljih klubova osvojio je kragujevački “Čika Mata”.

Naši strelci su na velikim medjunarodnim takmičenjima prošle godine osvojili 28 zlatnih, 22 srebrne i 20 bronzanih medalja. Sedmoro naših sportista se kvalifikovalo za Olimpijske igre, na kojima su izborili četiri plasmana u finala i dve medalje – rekao je potpredsednik Streljačkog saveza Srbije Nikola Marić.

On je naveo da su dobri rezultati ostvareni i na organizacionom planu, po pitanju infrastrukture, pošto se radi na renoviranju strelišta “Careva ćuprija”, kao i da se očekuje da će Savez dobiti prostor u sklopu trenažnog centra Zavoda za sport i medicinu sporta, čija se izgradnja bliži kraju.

Osim nagrada najboljim takmičarima, Savez je dodelio plakete i zahvalnice pojedincima i instituacijama koji su doprineli radu i uspesima.

SAZNAJEMO Zvezda pobedila Đenovu i dovela talentovanog vezistu (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.