Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Zvezda je do sada ostvarila 10 pobeda u Evroligi… Jedna stvar je PORAŽAVAJUĆA

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Miloš Teodosić (Foto: Starsport)

Stiskao zube, tražio da igra na svoju odgovornost, primao injekcije da ne bi osećao bol… Srcem i dušom Miloš Teodosić igra u crveno-belom dresu. Međutim, nije ni on supermen, posebno u ovim igračkim godinama i sa ovolikom minutažom koja, sasvim izvesno, nije bila planirana kada je letos dolazio na Mali Kalemegdan.


ENGLESKA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Arsenala protiv Vest Hema (15:00) je 1.48.


Zbog povreda je propustio utakmice sa  Baskonijom u Beogradu (22. kolo), Albom u Berlinu (23. kolo) i Žalgirisom u Beogradu (26. kolo). Zvezda je sva tri puta izgubila. Jasno je koliko njegov izostanak znači za ekipu.

IZOSTAJALI JAGO I NEDOVIĆ

Samim tim, jasno je i koliko njegovo prisustvo donosi crveno-belima. Učestvovao je Teodosić u svih 10 pobeda koje je Zvezda ostvarila ove sezone! U prve dve, protiv Asvela i Bajerna nisu igrali Jago, odnosno Nedović. U svima je, međutim, bio najstariji – Teodosić.

Miloš Teodosić u utakmici sa Asvelom (Foto: Starsport)

Koliko je to dobro, toliko je to i poražavajuće za crveno-bele. Kao da bez magičnog pleja Crvena zvezda ne može da bude na “maksimalnom broju obrtaja”. Uvek nešto fali. U najvećoj meri smisleni i dobro organizovani napad. Ispada da je Miloš Teodosić čovek-tim, a to ne bi trebalo da bude tako. Ne valja kad je jedan igrač – tim.


Teov učinak u pobedama Zvezde

Crvena zvezda – Asvel 94:73 (3 poena, 2 asistencije)

Crvena zvezda -Bajern 74:68 (16 poena, 11 asistencija)

Crvena zvezda – Fenerbahče 87:56 (18 poena, 3 asistencije)

Crvena zvezda – Efes 97:83 (9 poena, 4 asistencije)

Crvena zvezda – Alba 85:71 (12 poena, 5 asistencija)

Makabi – Crvena zvezda 92:98 (27 poena, 14 asistencija, igrač  16.kola)

Fenerbahče – Crvena zvezda 76:85 (6 poena, 8 asistencija)

Crvena zvezda – Partizan 88:72 (13 poena, 7 asistencija)

Armani – Crvena zvezda 62:76 (9 poena, 5 asistencija)

Crvena zvezda – Valensija 82:64 (6 poena, 7 asistencija)


Ne čašćava Zvezdu Teodosić svojim prisustvom, već sjajnim partijama.

ČETIRI PUTA NAJVEĆI INDEKS KORISNOSTI

U tih 10 utakmica u kojima je Zvezda slavila, Teodosić je četiri puta bio igrač sa najvećim indeksom korisnosti, a od ta četiri puta jednom je bio i igrač kola Evrolige. Bilo je to u 16. kolu, kada je “razmontirao” Makabi sa 27 poena i 14 asistencija!

U preostalim pobedama najveće indekse korisnosti imali su Gedraitis, Nedović (po dva puta), Jago i Bolomboj (po jednom).

Uživanje je i privilegija da se na terenu gleda Miloša Teodosić. Navijači bi hteli da magija traje bar još jednu sezonu.

Za Crvenu zvezdu je posle poraza od Žalgirisa plasman u plej-in praktično nemoguća misija. Propuštene su prilike da pobedama protiv ekipa iz donjeg doma Zvezda dođe u priliku da se ozbiljno bori za desetu poziciju. Mada, da klub sa Malog Kalemegdana ima druge prioritete od borbe za vrh Evrolige moglo je da se nasluti još krajem novembra prošle godine. Uoči utakmice sa Armanijem, Nebojša Čović je kao prioritet najavio borbu za ostanak na prvom mestu ABA lige…

1 komentar

1 komentar

  1. Rom

    11.02.2024. at 15:21

    Šteta, što ćemo biti izbačeni iz EL..zbog fudbalskih navijača koji dolaze na košarkaške utakmice..ali kako da napunimo Arenu? Moramo poklanjati sezonske karte ljudima koji će doći na utakmicu i vole košarku a ne članovima SNS koji ne dolaze..ili nekim huliganima koji se u košarku ne razumiju..siguran sam da možemo naći i ljude koji poznaju i vole košarku! Zvezda sampion

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.