Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

MIROSLAV NIKOLIĆ ZA MAXBET SPORT Neka Zvezda i Partizan imaju velike budžete, ali i manje sredine zaslužuju deo kolača! Igrači se stvaraju u Kraljevu, Čačku, Valjevu…

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Pred nama je novi košarkaški večiti derbi, drugi evroligaški u istoriji. Crvena zvezda će u petak da dočeka Partizan. O predstojećem duelu, ali i o aktuelnim temama u srpskoj košarci, za MaxBet sport je govorio čuveni košarkaški trener Miroslav Nikolić.


Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Borac – Igokea biti ubačeno više od 166 poena.


U čemu su prednosti, a gde su mane Crvene zvezde?

Čović je napravio selekciju, dodavao je igrače koji su specifični u odbrani. Dovođenjem iskusnog trenera Duška Ivanovića, defanziva je podignuta na viši nivo. Sve pohvale što se tiče toga. Doveli su košarkaša koji nema pravo da igra, sa njim zaslužuje plasman na fajnal for. Ima visinu, domaće bekove koji su godinama tu, dodali su Markovića i Nedovića. Oni razumeju derbi. Amerikanci, na primer,  nemaju tu emociju – rekao je Nikolić gostujući u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju.

Kakva je situacija sa Partizanom?

Partizan igra slabiju odbranu, ali je talentovaniji u napadu. Ima igrače koji mogu da ubace 35 poena, da ih ne nabrajam Svako može da proigra. Ima šansu u petak.

NE PRATIM PREPUCAVANJA

Svedoci smo čestog prepucavanja čelnika dva kluba. Može li to da se prenese na teren?

Ne znam šta je tu istina, ne pratim to, gledam samo košarku. Igrači dva kluba su uvek bili u dobrim odnosima. Ne gledam navijački. Imamo jedan od najboljih derbija u Evropi. Uvek sam se čudio zašto nemamo dva predstavnika u Evroligi. Drago mi je što su tu i Zvezda i Partizan, da ulažu novac. To je veliki dobitak.

Ima li srpska košarka talenata i trenera?

Slabo se radi. Ima talenata, zavisi kako se razvijaju. Deca u pubertetu, odu na ovu ili onu stranu. Pratim KLS, treba joj dati šansu. Nisu tu samo Zvezda i Partizan. Treba da se neguje, da se napravi profesionalna liga i da mladi igrači kasnije odu u dva najveća kluba. Kraljevo, Čačak, Valjevo, zaslužuju da im se finansijski pomogne. Neka večiti rivali imaju velike budžete, ali i dajte i drugim sredinama deo kolača. Tamo se razvijaju igrači.

STAV O STRANCIMA

Stranci su večita tema. Da li su neophodni?

Stranaca mnogo ima, ali Evroliga ne može da se igra bez njih. U KLS treba pažljivo da se izabere. Neka bude jedan, ali vrhunski. Ne treba nam stranac u reprezentaciji, protivnik sam toga. Imamo Smailagića, Petruševa, Jokića, Milutinova. U klubovima mora da se napravi balans.

Gledamo Australijan open i Đokovića. Povreda je sasvim očigledna, koliko to utiče na igrača?

Njemu je teško i kad je zdrav. Stalno putuje, igra. Uvek daje maksimum, najbolji je na svetu. Cela nacija je uz njega – rekao je Miroslav Nikolić.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.