Budimo u kontaktu

ABA LIGA

NASTAVLJEN POBEDNIČKI NIZ Zvezda se kockala protiv “studenata”, pa sve rešila u poslednjoj četvrtini

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Branko Lazić na meču u Podgorici (Foto: KK Studentski centar/Filip Roganović)

Pobednički niz od dolaska Duška Ivanovića na klupu šampiona regiona i Srbije je nastavljen. Doduše, nešto teže od očekivanog: Studentski centar – Crvena zvezda 76:92 (21:26, 18:23, 28:19, 9:24).


Naša kladionica nudi kvotu 1.91 da će na meču Nju Orleans – Denver biti ubačeno više od 230 poena.


Zbog napora koje iziskuje evroligaško takmičenje, ali i predstojećeg večitog derbija, prvog na najvećoj evropskoj sceni, Ivanović je već u prvom poluvremenu koristio svih 12 košarkaša, među kojima nije bilo Džona Holanda. Jedini dvocifren u tom delu utakmice bio je Ben Bentil sa 10 poena (4-4 za dva). Solidni su bili Lazić i Nedović sa po sedam poena, ali i Hasan Martin, koji je uz četiri poena imao dva skoka i tri asistencije.

Opuštanje posle velikog odmora dovelo je do toga da hrabri domaćin priđe na minus šest (43:49). Zvezda je dodala gas, pa je Nedović vratio na maksimalnih plus 14 (61:47). Međutim, “studenti” nisu imali nameru da se olako predaju, pa su dva i po minuta pre kraja treće deonici smanjili na minus četiri (62:66), uzastopnim trojkama Megija. Njegovim putem nastavio je Džekson, pa su crveno-beli dva minuta pre nego što je završena pretposlednja četvrtina imali samo poen viška (66:65)! Posle zakucavanja Tomislava Ivišića, domaćin je ostao na minimalnom zaostatku uoči poslednjih 10 minuta.

Favorita je oživeo Stefan Lazarević, najpre trojkom za lakše disanje (72:67), a nešto kasnije i za novu dvocifrenu prenost (77:67). Sve se to dešavalo pre isteka polovine vremena u završnoj četvrtini.

Nije favorit dozvolio da završni deo meča poprimi oblik trilera. Kapiten Lazić je sa četiri uzastopna penala doneo plus 15 (86:71), tačno tri minuta pre kraja, a unapred upisanu pobedu obezbedio je Martin, pogotkom za novi maksimum (88:71), dva i po minuta pre završnog zvuka sirene.

Finiš je bio stvar rutine. Tačku na meč stavio je sin legendarnog Milenka Topića, Nikola, za konačne brojke na semaforu.

O izdanju Crvene zvezde neka posvedoči broj skokova. Crveno-beli su ih imali 24, a domaćin čak 31. U Zvezdinom timu je Nedović ubacio 16 poena, Bentil 14 za samo 13 minuta na parketu, Lazić 13, Petrušev 10, a Lazarević devet (3-5 za tri). U ekipi Studenstkog centra odskočili su Amerikanci Megi i Džekson sa 15, odnosno 14 poena.

ABA LIGA, 9. KOLO

Nedelja

Studentski centar – Crvena zvezda 76:92

19:00 Partizan – Budućnost

21:00 Igokea – MZT

Subota

Cibona – Cedevita Olimpija 78:90

Mega – Borac 86:74

Ponedeljak

18:00 Mornar – Split

Petak

Zadar – FMP 103:97

Standings provided by Sofascore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.