Budimo u kontaktu

NBA LIGA

SLABO VEČE ZA SRBE U NBA Pokuševski solidno počeo, pa nestao! Joviću samo 51 sekund (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Slabo izdanje Alekseja Pokuševskog protiv Dalasa (Foto: Beta / AP)

Mladi košarkaši iz naše zemlje su i dalje na margini najkvalitetnije svetske lige. Novosađaninu su čak predviđali “eksploziju”, ali od toga za sada nema ništa.


ABA LIGA: Naša kladionica daje kvotu 1.95 na igru H1 za utakmicu između Partizana i Mege od 21.00.


U noći između subote i nedelje je bilo odigrano sedam utakmica u NBA ligi, a na terene širom Sjedinjenih Američkih Država su istrčala dva srpska košarkaša. Uzbuđenja je bilo, što može da se vidi po malim rezultatskim diferencijalima na svim susretima.

Dalas je neprijatno iznenadio svoje sugrađane tako što je na svom terenu izgubio od autsajdera i lokalnog “tankera”, Oklahome siti – 111:117. Pitanje pobednika je bilo rešeno posle jednog produžetka, a junak uspeha “grmljavine” je bio maestralni Šej Gildžis-Aleksander sa 38 poena na svom kontu, uz šest skokova i devet asistencija.

Njegov saigrač, Aleksej Pokuševski, daleko je bio od takvog doprinosa. Novosađanin je utakmicu započeo kao starter, na terenu je proveo više od 24 minuta, ali mu to nije pomoglo da ostvari učinak koji bi opravdao prisustvo u prvoj petorci. Jeste on otvorio meč sa dva brza pogotka, ali se tu zaustavio, pa je isti završio sa samo četiri poena, pogodivši dva šuta iz šest pokušaja. Imao je i četiri skoka i tri asistencije, ali i veoma lošu plus/minus statistiku (minus 21), što znači da Tanderu nije preterano dobro išlo kada je Srbin bio na parketu.

Sa druge strane, Luka Dončić je uradio skoro sve što je mogao da Meveriksi dođu do uspeha. Ostvario je još jedan tripl-dabl, zabeleživši 31 poen, 16 skokova i 10 asistencija. Doduše, propisno se ispromašivao u šutu van linije 7.24 metara – 0/6.

Majami je izgubio u Sakramentu sa 119:113, a za goste je 51 sekundu odigrao Nikola Jović. Za pomenuto vreme nije stigao da upiše brojku ni u jednoj statističkoj koloni.

NBA, REZULTATI
Sakramento – Majami 119:113
Šarlot – Golden Stejt 120:113 OT
Bruklin – Indijana 116:125
Čikago – Filadelfija 109:114
Milvoki – Atlanta 123:115
Dalas – Oklahoma siti 111:117 OT
Juta – Memfis 124:123

PROČITAJTE JOŠ:

Stanković kročio na teren “Meace”, evo kako je dočekan (VIDEO)

NE SMIRUJU SE STRASTI Stigle optužbe na račun Javora! Oglasio se otac fudbalera TSC-a: Da se ovo desilo u Novom Pazaru…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.