Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

NE MORA U ZATVOR Povučene sve optužbe protiv Nejmara za korupciju i prevaru

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Nejmar (Foto: Beta/AP)

Špansko tužilaštvo povuklo je sve optužbe za korupciju i prevaru protiv brazilskog fudbalera Nejmara, na suđenju koje se vodi u Barseloni zbog navodnih malverzacija pri njegovom prelasku iz Santosa u Barselonu 2013. godine. Tužilac je najavio povlačenje optužbi protiv svih okrivljenih i za sve slučajeve.


LIGA 1: U subotu od 21 igraju Strazbur – Marselj, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.40. 


Tužilaštvo je prvobitno tražilo dve godine zatvora i novčanu kaznu od 10 miliona evra za napadača Pari Sen Žermena. U ovom slučaju pored 30-godišnjeg fudbalera optuženi su bili i njegovi roditelji, dva bivša predsednika Barselone Sandro Rosel i Žozep Marija Bartomeu, kao i bivši predsednik Santosa Odilio Rodriges Filjo.

Postupak je 2015. godine pokrenula brazilska investiciona kompanija DIS, koja je bila nosilac 40 odsto prava na tog igrača. Santos je za transfer dobio 17,1 milion evra, a toj kompaniji je isplaćeno 6,8 miliona evra. Sudski proces pokrenuli su uz tvrdnju da su se Barselona, Nejmar i Santos udružili u prikrivanju stvarnog iznosa transfera.

Barselona je transfer brazilskog igrača procenila na ukupno 57,1 milion evra. Nejmar je 2017. godine prešao iz Barselone u PSŽ.

PROČITAJTE JOŠ:

KELN POMOGAO, A MOŽE I JOŠ VIŠE Partizan na bod do evropskog proleća, a evo šta crno-belima treba za prvo mesto

Nekadašnji fudbaler Partizana se preselio u BiH

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.