Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

NE MOŽE GORE Novaka čeka “žreb smrti” na Rolan Garosu

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Novak Đoković i Karlos Alkaraz (Foto: Beta/AP)

Preko trnja do zvezda. Do uspeha se nikada ne stiže na lak način. Sada bi put do trofeja mogao da vodi preko najtežih prepreka. Čini se da nikada interesantnije neće da bude na Rolan Garosu koji je na programu od 22. maja do 5. juna.


ŠPANIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Real Madrida protiv Levantea je 1.50. Meč počinje u 21:30.


Kako stvari stoje, vrlo lako bi moglo da se dogodi da Novak Đoković, Rafael Nadal i Karlos Alkaraz budu u istoj polovini žreba! Ne može da se zamisli gori put do “Kupa musketara”. Najveća favoriti moraće najpre da se “počiste” u direktnim duelima, da bi došli do pehara Rolan Garosa.

ČEKA SE ATP LISTA

Nosioci na drugom gren slemu ove godine biće određeni na osnovu ATP liste koja izlazi sledećeg ponedeljka. Pozicija Novaka Đokovića zavisiće od učinka u Rimu. Ukoliko dođe do polufinala zadržaće prvo mesto ispred Rusa Danila Medvedeva. Rafael Nadal biće četvrti ili peti i može da bude u bilo kojem delu žreba. Isto važi i za njegov zemljaka Karlosa Alkaraza koji ne može da napreduje sa šestog mesta jer je odlučio da ne učestvuje u Rimu, kako bi se što bolje pripremio za Pariz.

Nije, dakle, nemoguće da se sva trojica nađu u istoj polovini žreba, potrebno je samo da se poklope kockice. Portal Tennis Majors žreb Rolan Garosa već je nazvao “žreb smrti”.

Novak Đoković (Foto: Beta/AP)

Novak Đoković je posle duge pauze izazvane odlukom da mu se ne dozvoli učestvovanje na Australijan openu i na mastersima u Sjedinjem Američkim Državama, zbog toga što nije vakcinisan, polako hvata zalet. Od Srbija opena, preko Madrida, pokazao je da ulazi u željenu formu. Kad je on u pitanju ništa nije nemoguće, čak i ako se u ovom trenutku osvajanje Rolan Garosa čini vrlo daleko. Sasvim je relano da Nole najbolje partije na šljaci ove sezone pruži upravo u glavnom gradu Francuske i na “Filipu Šatrijeu” podigne pobednički pehar. Ovde stiže kao aktuelni šampion i ima pravo da se nada i trećem trofeju.

“KRALJ ŠLJAKE” U KRIZI

Rafael Nadal (Foto: Betga/AP)

Stigao je Rafael Nadal u Rim bez ijednog trijumfa na šljaci! Za nekog koga zovu “kralj šljake” to je jako neobično i to mu se dogodilo prvi put posle 2004. godine. Ipak, Tennis Majors daje Nadalu ulogu prvog favorita, ali “ne tako izrazitu kao prethodnih godina”. Podsetimo, zbog povrede je Nadal imao dužu pauzu, koja se sigurno odrazila na nivo njegove igre. Uostalom, izgubio je u polufinalu Madrida, od Alkaraza. Ipak, to neće da spreči Nadala da učini sve kako bi stigao do 14. pehara Rolan Garosa.

Svi Karlosa Alkaraza vide kao budućeg broja 1 i najboljeg igrača na svetu. Ove godine je pretrpeo tek tri poraza, a izvojevao 28 pobeda. Prošle godine je postao najmlađi igrač koji je u poslednjih 30 godina zaigrao u trećem kolu Rolan Garosa. U Madridu je pobedama nad Rafom i Noletom pokazao ne samo da je budućnost, već i sadašnjost svetskog tenisa. Sasvim sigurno ima pravo da sanja o osvajanju prvog gren slema u karijeri.

Đoković, Nadal i Alkaraz u istom delu žreba Rolan Garosa? Bio bi to spektakl.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO Katai za MaxBet sport objašnjava zašto nije igrao u polufinalu Kupa

Ovo su timovi koji sledeće sezone igraju u Evroligi… Smeju li Zvezda i Partizan da se uzdaju u specijalnu pozivnicu?

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.