Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Nedović je nestao, Dobrić je bio užasan, ali… Duško Ivanović je najviše kumovao porazu u Bolonji

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović na meču u Bolonji (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Velika očekivanja su pukla poput balona koji završi na vrhu igle. Bolonja je Zvezdino mesto stradanja. Kao retko koje u ovoj sezoni. Nešto što će morati da bude pokazna vežba na temu: Ovako više ne sme.


EVROLIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Monaka protiv Albe je 1.65. Meč u Berlinu počinje u 20:00.


Poraz nije strašan. Crvena zvezda je na dva poraza manje od osmog mesta koje vodi u četvrtfinale Evrolige. Do kraja ima 12 kola, sasvim dovoljno vremena i prilika da se ispravi propušteno u poslednja tri kola, u kojima je tim sa Malog Kalemegdana izgubio u okršajima sa ekipama ravnim sebi (Žalgiris, Partizan, Virtus). Međutim, s obzirom na trenutnu igru, Crvena zvezda i njeni navijači imaju razlog za brigu.

Malo koji igrač Zvezde je zaradio prelaznu ocenu u Bolonji. Ponovo je Luka Vildoza pokazao da je ubedljivo najbolji, Dalibor Ilić je iskoristio šansu, a u one koji su zaslužili da se istaknu spadaju još Branko Lazić (pogodio i tri vezane trojke) i Stefan Lazarević. Ostali – “ćorak”.

Neverovatno je kako je Nedović nestao na parketu. Neko ko je doveden da rešava, prepušta to drugom (Vildozi).

Nemanja Nedović (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Iza Vildoze su se krili i ostali igrači. Užasnu partiju, jednu od najgorih u karijeri, odigrao je Ognjen Dobrić, u evidentnoj krizi je Luka Mitrović, od Partizana slabiji je i Filip Petrušev… Od gledanja igre Bena Bentila bole oči, baš kao i kad je Džon Holand na terenu. U onaj katastrofalni mod “tapkaj loptu dok ne počne da preti kraj napada, pa je uvali prvom do sebe” ponovo je upao Nikola Ivanović…

Međutim, poraz ne ide na dušu samo igrača. Ovaj poraz, još više, ide na dušu trenera Duška Ivanovića.

KAKVA JE ONO “DRUGA PETORKA”?

Crvena zvezda je meč u Bolonji počela s onim najboljim čime trenutno raspolaže: Vildoza, Nedović, Lazarević, Petrušev i Mitrović. Sredinom prve četvrtine su ušli (ovim redom): Bentil, Lazić, Ivanović, Holand i Ilić. To je tim koji je bio na parketu 4:48 pre kraja prve četvrtine. Od 15:7 do 27:9 na 2:07 do kraja prve četvrtine. Dakle, za 2:41 minuta Virtus je protiv ove petorke napravio seriju 12:2 i rešio meč (dva poena je postigao Ivanović).

Kakva je to “druga petorka”? Ko je tu igrač s poenom u rukama? Neko ko će pomoći da se uhvati priključak, da se kola poguraju uzbrdo, da se vrati nada u povoljan ishod?

I tako nešto se treneru Ivanoviću ne događa prvi put. Isto je uradio i u derbiju sa Partizanom. Sredinom prve četvrtine je zamenio Vildozu i Nedovića i od 9:8 za crveno-bele Partizan pravi seriju 11:2…

Očigledno je da Vildoza i Nedović ne smeju da igraju zajedno jer su njihove zamene nedovoljno kvalitetne. Bez njih dvojice “ode mast u propast”.

ZAŠTO JE MARKOVIĆ IZGUBIO PREDNOST?

Stefan Marković protiv Virtusa (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Nema navijača Crvene zvezde koji neće da konstatuje da Stefan Marković igra daleko bolje nego prošle sezone. Od Barselone, kada se povredio Vildoza (prethodno je već povređen bio Ivanović), sa izuzetkom meča u Kaunasu, pružao je prilično dobre partije. U tri uzastopna meča (Valensija, Real i Monako) zabeležio je 19 asistencija (protiv Monaka je trojke šutirao 3/4) i bio jedan od najboljih igrača.

S povrtakom Nikole Ivanovića izgubio je prednost. Ničim Ivanović od Žalgirisa, preko Partizanai sada Virtusa, nije pokazao da treba da uzima minute Markoviću. Nije ni Marković “taj”, neko ko će poput Vildoze da kreira napade Crvene zvezde, ali sa njim je mnogo bolje nego sa Ivanovićem na terenu.

Pred Crvenom zvezdom je meč u Milanu. Teško da protiv Armanija može gore nego što je bilo protiv Virtusa…

PROČITAJTE JOŠ:

NOVO ORUŽJE Eksum donosi prednost Partizanu u jednom napadačkom segmentu: To je nešto na čemu sam radio! (VIDEO)

ZVER OD IGRAČA Jokić napustio teren uz skandiranje “MVP, MVP”! Upisao još jedan tripl-dabl (VIDEO)

20 Komentara

20 Comments

  1. Samrok

    01.02.2023. at 11:47

    E da samo protiv Virtusa kumovao porazu.Isto tako je kriv i za Zalgiris i P.

    • Rajko

      01.02.2023. at 12:46

      Ne sekiraj se imacete vi do kraja bar jos sest ili vise poraza.To ce vam pomoci da izbegnete fenjer kao ranijih godina ili mozda ipak ne.Mrzim Zvezdu i zvezdase.

      • ojhaaaaa

        01.02.2023. at 12:58

        Mrzim i ja hrvate i grobare pa ne moram to da pisem

        • Krcunov si potomak mali I uplakani

          01.02.2023. at 13:15

          Al si morao da ispadnes glup Krcunov potomce

          • Ajde mrs

            01.02.2023. at 13:38

            Franjin potomce nazad u zagreb

      • Brine

        01.02.2023. at 16:06

        Bitno da voliš cibonu i split

      • Dobri irac

        01.02.2023. at 17:53

        Kolika si ti budala ! Znamo mi da ste vi ljudi niže klase i da osim mržnje ne posedujete ništa drugo.Samo da ti kažem, mnogo nas vole vaše grobare.Vi ste nebitni.Zvezda je veličina a vi ste samo mali susjed

      • Dendzo

        01.02.2023. at 19:50

        E moj ti fenjer nikada nije bio nas, niti ce biti.
        Po la ko! ! !

      • XYZ

        01.02.2023. at 22:23

        Mržnja ti ne koristi. Tebe će uništiti. Ko se drugome smeje na kraju ostane…

  2. Trener

    01.02.2023. at 14:37

    Ipak je Obradovic trener koji sve radi analiticki I polako dize formu kad je to najpotrebnije

  3. Aco

    01.02.2023. at 15:34

    Mozeš napisati sta hoces,ali Zvezda je nula tim bez Vildoze i Nedovica. Poslednjih 10 i vise godina je gurana od strane drzave da je to bolelo sve prave i iskrene navijače Partizana. Bila je slicna situacija sa Partizanom jedno vreme ali ni priblizno.Najiskrenije bih voleo da oba tima imaju konstantu dobrih igara i da se sve vrati u sportske okvire,ali to ce biti tesko dok je Čović na čelu. Ne mrzim nikoga ,samo maksimalno realno iznosim svoje misljenje.

    • Delija

      01.02.2023. at 18:00

      Sta bre ni priblizno?! Pa vi ste bre oteli vujanica zvezdi pa se hvalili kako ste od njega napravili igraca! Dovodili dzavaia na centru ddok je zvezda igrala sa misanovicem. Ej si lo je doveden da igra za ljubav prem klubu, a zvezdi su skidali koseve. Gurani od strane drzave unazad 30 godina i sada govore o nekom drzavnom projektu? Ko je dao partizanu pare za pantera, nanelija, ledeja, lesora i obradovica? A daaa, oni igraju iz ljubavi isto kao sto je igrao debeli italijan pa je onda tuzio klub…

    • Alex

      02.02.2023. at 20:24

      Uvek vam je drzava kriva, pa i u sportu. Vi ste grobari sitne duse, kad gubite, kriva drzava….vama je uvek neko kriv nikad vi sami. Zato vas ne volim. Zvezda je tim za koji vama treba ipak jos dosta dosta mleka….

  4. Milan Stefanovic

    01.02.2023. at 17:22

    Glavni problem su rotacije igraca u odbrani . Rotacije tri igraca, cetiri igraca i na kraju pet igraca. To mora trener da ih nauci. Drugo na njihovu agresiju je moralo da se odgovori jos vecom agresijom. Treci problem je da Halandu trener nema strpljenja a kvalitetan igrac. Ne moze to tako.

  5. Milan Stefanovic

    01.02.2023. at 17:33

    Pre svega trener je kriv zato sto na njihovu agresivnu odbranu nije igrao jos agresivnije. To je zlatno pravilo u kosarci. Drugo igraci ne znaju da izrotiraju kad se brane cetiri i pet igraca. Trece Halanda izludjuje i daje mu da igra na kasicici . Ne moze to tako. Treba sad pred Armani da nekako odgledaju film SPARTAK i vrate samopouzdanje i borbenost i da pobede.

  6. Vuk

    01.02.2023. at 17:35

    Stvari POLAKO ali SIGURNO dolaze na svoje. G,din ŽOC ne pregreva već, zagreva svoju mašinu…zapamtite, imaćemo jos min 8 pobeda u ovih 14 kola a VI ćokijevi ,,jadnici” max 6. A onda plačite, urlajte pisite dopise i žalite se VUČKU jer ,verujte mi…ON će biti kriv što KAMPACO igra ABA ligu a i ovaj ,,MIMOZA” ode bre čovek u žabariju…čovek bre zalutao, pa ja bih ovako mator manje lopti dodao u ,,prazno” a pogodio vise 3.ki iz njegovih BRDO pokusaja. Samo gledajte kako se OSVAJA liga o…uživajte😉

    • Zvezdas

      02.02.2023. at 06:48

      Daleko cete vi da dogurate ako kmecite jos malo,mozete da podignete samo znas sta i znas kome prave ste kukumavke a olos i ljigavci..ali vifecemo do kraja kome cete jos da polizete j.j., igra t e tamo gde ne trebate da budete.

  7. Realno

    01.02.2023. at 18:37

    Taktika za pobedu nad Zvezdom je jednostavna:Puste se Nedovic i Vildoza da se ispucavaju, a spreci se dodavqnje u reket na Petruseva i Mitrovica. Vildoza i Mitrovic postignu zajedno 45 poena ali Petrusev i Mitrovic dobace jedva do 10. Ostali svi zajedno 10 poena i Zvezda zavrsi sa 65 poena, a uvek primi 70 i vise poena po utakmici.

  8. Zvezdas

    02.02.2023. at 06:48

    Daleko cete vi da dogurate ako kmecite jos malo,mozete da podignete samo znas sta i znas kome prave ste kukumavke a olos i ljigavci..ali vifecemo do kraja kome cete jos da polizete j.j., igra t e tamo gde ne trebate da budete.

  9. qgsgnllzfq

    18.04.2023. at 21:39

    Nedović je nestao, Dobrić je bio užasan, ali… Duško Ivanović je najviše kumovao porazu u Bolonji – MaxBet Sport
    aqgsgnllzfq
    [url=http://www.gc2r2h0qiinb293aux092m2fg9238i38s.org/]uqgsgnllzfq[/url]
    qgsgnllzfq http://www.gc2r2h0qiinb293aux092m2fg9238i38s.org/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.